FilmLifestyle

„Talk to me,” un film despre dependențele adolescenților. Genul programului: horror

„Talk to Me” (n.r. „Vorbește cu mine”) pare a fi o alegere intrigantă pentru iubitorii de filme de groază. Este întotdeauna captivant să descoperi filme care reușesc să ofere o experiență diferită în acest gen. Aici, frații Philippou echilibrează amenințarea manifestă cu cea subtilă.

Scenariul care pregătește audiența pentru o călătorie plină de tensiune este un element crucial în filmele de groază, iar faptul că acest film nu dezamăgește în acest sens este încurajator. Tensiunea bine construită poate transforma un film de groază într-o experiență captivantă și memorabilă.

„Talk to Me” ESTE un film de groază care aduce un echilibru între elemente precum sângele vărsat și empatie, cu accent pe teme ca singurătatea, pierderea și fragilitatea adolescenței. Un film în care nu există atentate la adresa bunului simț. Agentul Frică este prezent, de aceea trebuie să știi că te duci la un film horror.

„Talk to me”, un film cu mesaj antidrog

Chiar dacă este un film nerecomandat copiilor sub 15 ani, există câteva argumente pentru care chiar este recomandat ca adolescenţii să fie expuşi la această poveste extremă, pentru că ea este şi un inteligent manifest antidroguri, notează cinemagia.ro.

Există fascinația unei noi experiențe care provoacă o senzaţie de euforie şi dedublare atât de puternică, încât vrem să ne testăm limitele şi să ne expunem şi mai mult la această experienţă, pentru ca senzaţia să fie încă şi mai puternică.

Avem avertismentul să nu exagerăm şi totuşi o facem, ajungând apoi pe marginea prăpastiei, sacrificând relaţii şi punându-ne viaţa în pericol. Dacă vrei să-ţi convingi copilul să nu ia droguri, poate ar fi o idee să-l duci la acest film şi, la ieşirea din sala de cinema să-i spui „dar ştii, filmul ăsta este despre adicţie, pentru că fix aşa se întâmplă”.

Există și paralele cu dependențele. Majoritatea persoanelor vulnerabile sunt tinerii cu o viață socială și de familie nesatisfăcătoare, predispuşi să se lase provocaţi de anturaj să se expună la experienţe periculoase pentru validare şi sentimentul de apartenenţă. Asta e ca şi cum fraţii Philippou şi-ar fi propus să ţină un seminar antidrog, dar au ales mijloace mult mai cinematografice decât simpla enumerare a riscurilor consumului de droguri.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *