Internațional

Taiwanul a primit un avertisment major din partea armatei chineze

Exercițiile Armatei Populare Chineze de Eliberare au reprezentat o avertizare pentru insulă, după escala în SUA a vicepreședintelui Taiwanului, William Lai, informează Al Jazeera.

Exercițiile militare ale Chinei, un avertisment pentru Taiwan

China a lansat exerciții militare aeriene și maritime în jurul Taiwanului pentru a intimida forțele separatiste de pe insulă, în urma unei vizite recente a vicepreședintelui taiwanez William Lai în Statele Unite.

Taiwanul a reacționat sâmbătă spunând că exercițiile evidențiază „mentalitatea militaristă” a Beijingului și că avioanele de luptă, navele militare și sistemele de rachete terestre ale insulei au fost însărcinate cu monitorizarea forțelor chineze.

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei Populare de Eliberare, care coordonează acțiunile militare din jurul Taiwanului, a declarat într-un scurt comunicat că efectuează patrule de pregătire a unei lupte navale și aeriane în jurul Taiwanului.

„Patrulele și exercițiile servesc drept un avertisment sever față de complicitatea separatiștilor pentru «independența Taiwanului» cu elemente străine și provocările acestora”, a declarat un purtător de cuvânt al comandamentului estic pentru agenția de știri chineză de stat Xinhua.

Răspunsul Taiwanului la amenințările chinezilor

Ministerul taiwanez al Apărării condamnă exercițiile, afirmând că are capacitatea, determinarea și încrederea necesară în armata Taiwanului pentru a asigura securitatea națională.

„Lansarea exercițiului militar de data aceasta nu numai că nu contribuie la pacea și stabilitatea strâmtorii Taiwan, dar evidențiază și mentalitatea militaristă a Chinei”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Ministerul a mai specificat că, pentru exercițiul Armatei Populare Chineze de Eliberare, Beijingul a mobilizat 42 de avioane și opt nave, iar 26 de avioane au traversat linia mediană care separă cele două părți ale Strâmtorii Taiwan, considerată o graniță neoficială între cele două părți.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *