FotbalSport

OFICIAL! Moises Caicedo este noul jucător al celor de la Chelsea

Potrivit SkySports, FC Liverpool a ajuns la un acord pentru jucătorul ecuadorian Moises Caicedo, care evoluează în prezent la Brighton & Hove Albion. Clubul antrenat de Jürgen Klopp va achita suma de 111 milioane lire sterline (127 milioane euro), un nou record pentru fotbalul britanic. 

UPDATE

14 august – Moises Caicedo (21 de ani) a devenit astăzi jucătorul celor de la Chelsea, dar și cel mai scump transfer realizat de londonezi. Au plătit 133,9 milioane de euro.

”Sunt atât de fericit să mă alătur lui Chelsea! Sunt încântat să fiu aici la acest club foarte mare. Nu a trebuit să mă gândesc de două ori când m-a sunat Chelsea. Știam doar că vreau să semnez pentru acest club.

Este un vis devenit realitate să fiu aici și abia aștept să debutez”, a declarat Moises Caicedo, potrivit site-ului oficial al celor de la Chelsea. 

Având în vedere sumele uriașe vehiculate, ecuadorianul a fost ferm în decizia sa: Nu dorește să joace pentru cormorani. Astfel, londonezii sunt din nou favoriți pentru a-l transfera pe Caicedo, afirmând că dorește să evolueze doar la clubul londonez.

Știrea inițială

Moises Caicedo va ajunge la Liverpool

Liverpool a convenit cu Brighton o sumă record pentru mijlocașul Moises Caicedo. Este vorba despre 111 milioane de lire sterline, iar Caicedo va merge vineri, 11 august la Liverpool, pentru a efectua vizita medicală.

De asemenea, va fi inclusă și o clauză. Brighton a stabilit un termen limită până la miezul nopții de joi pentru depunerea ofertelor – și, cu condiția ca evaluarea lor să fie respectată, o vor alege pe cea mai bună. Liverpool și-a înaintat oficial propunerea joi seara târziu, după ce Caicedo și-a manifestat disponibilitatea de a se transfera pe Anfield.

Liverpool a fost informată imediat după miezul nopții că a venit cu cea mai bună ofertă. Au fost convenite condițiile personale cu Caicedo, iar planificarea tuturor formalităților unui transfer este acum în curs de desfășurare. Brighton l-a transferat pe Caicedo în februarie 2021, de la echipa ecuadoriană Independente del Valle, în schimbul sumei de 4 milioane de lire sterline, notează BBC.

Moises Caicedo (21 ani) este al treilea mijlocaş recrutat de Liverpool în această vară, după campionul mondial argentinian Alexis Mac Allister, transferat tot de la Brighton, pentru 35 de milioane de lire sterline, şi ungurul Dominik Szoboszlai, achiziţionat cu 70 de milioane de euro de la echipa germană RB Leipzig.

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a lui Moises Caicedo este de 75 de milioane de euro. El are 43 de meciuri la activ, un gol și un assist în sezonul 2022/2023 la Brighton.

Chelsea a fost și ea în joc pentru Caicdeo

Chelsea Londra a făcut o primă ofertă de 90 milioane de euro pentru jucător, dar a fost refuzată. Ulterior, londonezii au ridicat ștacheta și au oferit 115 milioane de euro, dar Liverpool a reușit să-l ademenească pe ecuadorian.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *