ActualitateInternaționalTech

SUA și Marea Britanie impun sancțiuni împotriva hackerilor chinezi, vizând oficiali și infrastructuri vitale

Guvernele occidentale răspund agresiunii cibernetice, acuzând China de implicare în atacuri asupra sistemelor electorale și a infrastructurilor critice.

Washington și Londra au luat măsuri decisive împotriva hackerilor chinezi, impunând sancțiuni și dezvăluind detalii ale activităților cibernetice rău intenționate. Măsurile vin ca reacție la atacurile asupra infrastructurilor vitale și a sistemelor electorale din Statele Unite și Marea Britanie, relatează El Pais.

Guvernele americane și britanice au făcut anunțul într-o mișcare coordonată, indicând că operațiunile cibernetice sunt susținute de stat și vizează oficiali și sectoare strategice.

Atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice din SUA și spionaj în Marea Britanie

Oficialii britanici au identificat responsabilii pentru un atac cibernetic asupra Comisiei Electorale, care ar fi putut pune în pericol datele a milioane de alegători britanici. În același timp, Washingtonul a dezvăluit sancțiuni împotriva unei companii și a două persoane legate de Ministerul chinez al Securității de Stat.

Departamentul Trezoreriei din SUA a sancționat Wuhan Xiaoruizhi Science and Technology Company Ltd., considerată o „companie de fațadă” pentru operațiuni cibernetice rău intenționate. Două persoane chineze, Zhao Guangzong și Ni Gaobin, au fost de asemenea sancționate pentru atacuri asupra infrastructurii critice, inclusiv domeniile apărării și energiei.

Grupul cibernetic chinez APT31, cunoscut și sub numele de Zirconium sau Hurricane Panda, este acuzat de oficialii americani și britanici că se află în spatele acestor atacuri. Ei afirmă că APT31 a vizat campaniile prezidențiale din SUA și parlamentul finlandez, printre alte ținte.

Departamentul de Justiție al SUA a acuzat șapte hackeri chinezi, inclusiv Zhao și Ni, de conspirație în vederea comiterii de intruziuni informatice și fraudă electronică. Aceste acuzații sunt parte a unei operațiuni cibernetice de 14 ani care vizează critici, întreprinderi și oficiali politici din SUA și din alte țări.

Reacții și Controverse: Provocările înfruntate de Statele Unite și Marea Britanie

Reacționând la aceste dezvăluiri, politicieni britanici au denunțat hărțuirea și încercările de hacking din partea Chinei. Ei subliniază necesitatea de a contracara influența crescândă a Beijingului și de a proteja securitatea națională.

În timp ce guvernele occidentale răspund agresiunii cibernetice, China respinge acuzațiile, insistând că securitatea cibernetică nu ar trebui politicizată. Cu toate acestea, atacurile cibernetice persistente alimentează tensiunile dintre China și Occident, iar preocupările legate de securitatea cibernetică cresc în contextul apropiat al ciclului electoral din 2024.

În timp ce reacționează la aceste provocări, oficialii din SUA și Marea Britanie subliniază importanța vigilenței și colaborării internaționale pentru a contracara amenințările cibernetice și influența malignă din partea statelor străine.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.