Internațional

SUA atacă două companii din China ca parte a unui efort de combatere a muncii forțate

Statele Unite au interzis importarea bunurilor produse de două companii cu sediul în China, ca parte a unui efort de a elimina practicile de muncă forțată din lanțul de aprovizionare din SUA. Decizia americanilor a generat un avertisment din partea Beijingului cu privire la măsurile de protejare a drepturilor firmelor chineze, informează Reuters.

Crimele comise de companiile chinezești

Camel Group Co. Ltd., un producător de baterii, și Chenguang Biotech Group Co. Ltd., un producător de condimente și extracte, sunt companiile care nu vor mai putea vinde bunuri în SUA, conform unui anunț făcut de Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) în cadrul unui comunicat. Interdicția, a precizat acesta, va intra în vigoare pe 3 august.

Americanii au luat o măsură atât de drastică pentru a atrage atenția asupra „genocidului și crimelor împotriva umanității în curs de desfășurare” împotriva uigurilor și a altor grupuri religioase și etnice minoritare din Regiunea Autonomă Xinjiang Uyghur, a detaliat DHS.

„Vom continua să lucrăm cu toți partenerii noștri pentru a ține departe de comerțul din SUA bunurile fabricate cu muncă forțată din Xinjiang, facilitând în același timp fluxul comerțului legitim”, a explicat în comunicat secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas.

China condamnă interdicția, considerând-o nefondată, iar Ministerul chinez de Externe a anunțat că va lua măsuri pentru a proteja drepturile și interesele companiilor sale.

„Așa-numita «muncă forțată» din Xinjiang este o minciună veche de un secol, pusă la cale de forțele anti-China pentru a defăima China”, a declarat miercuri Ministerul chinez de Externe.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *