LifestyleTravel

Studiu. În vacanță, românii mănâncă mai mult decât se plimbă

Conform unui sondaj, 62% dintre români cheltuie între 25 și 50% din bugetul de vacanță pe mâncare. În ceea ce privește preferințele culinare în timpul vacanței, 21% dintre români optează pentru mâncarea italiană, în timp ce 9% preferă specialitățile spaniole și 8% cele franțuzești.

Românii iubesc mâncarea turcească și grecească

Astfel, când merg în concediu, românii se bucură de experiența culinară, dedicând timp și resurse pentru a savura preparate locale și a descoperi arome noi. Pare că mâncarea este un aspect important al experienței de vacanță pentru români, care se bucură să exploreze bucătăria și tradițiile culinare ale destinațiilor lor preferate.

Conform unui sondaj realizat de G4food, Turcia și Grecia sunt cele mai atractive țări din punct de vedere culinar pentru românii pasionați de mâncare. Sondajul arată că 26% dintre români își îndreaptă preferințele culinare către aceste două destinații, în timp ce Italia se află pe locul doi, cu 21%. Pe locurile următoare se situează Spania, cu 9%, și Franța, cu 8%.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de CEC Bank vara trecută, peste 53% dintre românii care și-au petrecut concediul în străinătate au ales să viziteze Grecia, Bulgaria și Turcia, confirmând astfel atracția acestor destinații pentru românii în căutare de experiențe culinare autentice și diverse.

Sondajul realizat de CIRA pentru G4Food arată că 62% dintre români alocă între 25 și 50% din bugetul de vacanță mâncării. Totodată, 21% dintre respondenți alocă mai puțin de 25%, iar 17% rezervă pentru alimente peste 50% din fonduri.

De altfel, potrivit sondajului, din cei 43% dintre respondenți care dețin animale de companie și pleacă în vacanță vara, majoritatea (36%) optează să își lase animalul în grija familiei sau a vecinilor. Doar 3% dintre aceștia aleg să își ducă animalele la un hotel specializat pentru animale de companie. În plus, 4% dintre respondenți decid să își ia animalele de companie cu ei în concediu.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.