ActualitateEconomie

Știe Warren Buffett ceva? Miliardarul și-a pus deoparte aproximativ 200 de miliarde dolari bani cash

Știe Warren Buffett ceva? Potrivit ultimelor informații apărute în presa internațională, se pare că acesta are 189 de miliarde de dolari bani cash.

LIVING ERA BANNER

Berkshire Hathaway a raportat recent rezultatele din primul trimestru. La scurt timp, un roi de investitori pesimiști a subliniat că Warren Buffett are bani cash record: 189 de miliarde de dolari.

Potrivit acestor analiști financiari, se pare că piața bursieră va suferi în curând un declin masiv, deoarece Buffett nu vede valoare în investirea cash-ului firmei sale la evaluările actuale foarte mari.

Conform informațiilor selectate de Business Insider, Warren Buffett a oferit o serie de dezvăluiri și analize importante în cadrul discuțiilor recente. Iată principalele puncte:

  1. Vânzarea Acțiunilor Apple: Buffett a vândut 13% din participația sa uriașă în Apple.
  2. Pariu pe Paramount: A recunoscut responsabilitatea pentru un pariu pierdut pe Paramount.
  3. Frauda alimentată de AI (n.r. inteligența artificială): A tras un semnal de alarmă cu privire la frauda alimentată de inteligența artificială.
  4. Taxe și investiții: CEO-ul Berkshire a avertizat despre taxe mai mari și a sugerat o posibilă investiție canadiană.
  5. Randament și numerar: Buffett a declarat că ar putea obține un randament anual de 50% dintr-un milion de dolari și a prezis că stocul de numerar al Berkshire va depăși 200 de miliarde de dolari în acest trimestru. De asemenea, a subliniat că Berkshire a generat aproximativ 37 de miliarde de dolari în profituri operaționale anul trecut.
  6. Greșeli și regrete: Buffett a recunoscut că regretă că nu a ascultat sfaturile lui Charlie Munger și nu a fost mai agresiv cu investiția în Costco. Berkshire a crescut participația în retailer de la 32 de milioane de dolari în 1999 la 1,3 miliarde de dolari în iunie 2020, înainte de a ieși în trimestrul următor. Acțiunile Costco au crescut cu peste 500% în această perioadă. O situație similară a fost și cu BYD.
  7. Gestionarea portofoliului: Buffett pare să-și fi schimbat părerea cu privire la cine va gestiona portofoliul de acțiuni al Berkshire după retragerea sa. În loc de managerii săi de investiții, Todd Combs și Ted Weschler, el a sugerat că portofoliul va fi supravegheat de succesorul său ca CEO, Greg Abel.
  8. Dedolarizarea: Buffett a abordat temerile legate de „dedolarizare” sau de scăderea dominației dolarului la nivel mondial, afirmând ferm că „nu există cu adevărat nicio alternativă la dolar ca monedă de rezervă”.

Aceste puncte subliniază atât realizările, cât și perspectivele lui Buffett, evidențiind în același timp și recunoașterea greșelilor sale, o trăsătură caracteristică a stilului său transparent de management.

Inteligența artificială poate distruge lumea, susține Warren Buffett

Warren Buffett a lansat un nou avertisment referitor la inteligența artificială (AI) în cadrul unei conferințe recente. Renumitul miliardar a subliniat că, deși AI are un potențial imens, poate distruge lumea dacă nu este utilizată corespunzător.

Buffett a descris AI ca fiind o tehnologie profundă, comparând-o cu un „duh magic”.

El a menționat că această tehnologie poate aduce beneficii extraordinare societății dacă este folosită într-un mod pro-social.

Totuși, Buffett a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea necorespunzătoare a AI, amintind de Al Doilea Război Mondial și de utilizarea bombelor atomice, care au avut potențialul de a distruge lumea.

„Inteligența Artificială este profundă. Adică, asta o face să fie un duh magic, știți, ceea ce se poate întâmpla. Aș putea spune câteva glume cu duhuri magice, dar mai bine nu.

În ceea ce privește afacerile noastre, ei își vor da seama de lucruri. Adică, avem oameni inteligenți. Și este… Evident, dacă este folosită într-un mod pro-social, are beneficii extraordinare pentru societate.

Dar nu știu cum să te asiguri că asta se întâmplă, așa cum nu știu cum poți să te asiguri, atunci când folosești două bombe atomice în Al Doilea Război Mondial, că nu ai creat ceva care ar putea distruge lumea mai târziu”, a spus Buffett.

Astfel, Buffett a evidențiat atât potențialul pozitiv al AI, cât și riscurile semnificative asociate cu utilizarea sa necorespunzătoare.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.