Tech

Spotify va scumpi abonamentele premium

Spotify trece la scumpiri. Compania va crește, pentru început în SUA, prețul planului său de abonament Premium, potrivit The Wall Street Journal.

Prețul ar putea crește cu un dolar, asta însemnând că va costa 10.99 USD/lună, iar modificarea oficială va fi anunțată săptămâna viitoare, mai notează publicația.

Prețul la varianta Premium a rămas de 9,99 USD pe lună de când a fost lansat Spotify în SUA, în urmă cu 12 ani.

Deși poate nu este cea mai binevenită știre, nu este în totalitate o surpriză. CEO-ul Spotify, Daniel Ek, a semnalat că prețurile vor crește în 2023 și a reiterat, în aprilie, că va avea loc o creștere a prețurilor în acest an.
 
Abonamentele vor fi scumpite şi în restul lumii, însă, asta se va întâmpla abia peste câteva luni. Scumpirea, cel mai probabil, va fi diferită de la ţară la ţară.
 
De asemenea, prețul altor abonamente care oferă astfel de serivicii a crescut. Apple a majorat prețul Apple Music cu 1 dolar anul trecut, Amazon a urmat exemplul la începutul acestui an pentru serviciul său Music Unlimited, Tidal a anunțat o creștere a prețului la începutul acestei luni, iar YouTube a crescut prețul YouTube Music chiar în această săptămână.
 
De asemenea, nu este singura cale prin care compania suedeză încearcă să-și mărească veniturile. Urmează să lanseze și un nou tip de abonament și va costa mai mult decât cele actuale.
 

Ce este Spotify?

 
Spotify este un serviciu digital de muzică, podcast și video care oferă acces la milioane de melodii și conținut de la creatori din întreaga lume, se arată pe site-ul oficial Spotify.
 
Funcțiile de bază, cum ar fi redarea muzicii, sunt complet gratuite, dar puteți alege și să faceți upgrade la Spotify Premium.
 
Indiferent dacă aveți sau abonament nu Premium, puteți:
 
Obțineți recomandări în funcție de gusturile dvs.
Creați colecții de muzică și podcasturi.
Și multe altele!
 
Spotify este disponibil pe o gamă largă de dispozitive, inclusiv computere, telefoane, tablete, televizoare și mașini și puteți trece cu ușurință de la un dispozitiv la altul cu Spotify Connect.
 
 

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *