Vedete

Sir Michael Gambon, cunoscut pentru rolul Albus Dumbledore în filmele „Harry Potter”, s-a stins din viață

Sir Michael Gambon, actorul britanic care l-a interpretat pe Dumbledore în „Harry Potter”, a murit la 82 de ani. Actorul s-a remarcat pentru prima dată la Londra în anii 1970.

Sir Michael Gambon s-a stins din viață

Michael Gambon, care l-a interpretat pe profesorul Dumbledore în filmele „Harry Potter” și care a fost validat de Arthur Miller și de alții ca fiind unul dintre cei mai mari actori britanici, a murit la vârsta 82 de ani, notează New York Times.

Familia domnului Gambon a confirmat decesul acestuia într-o scurtă declarație emisă joi, 28 septembrie 2023, prin intermediul unei companii de PR. „Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa, Anne, și fiul său Fergus la căpătâiul său”, se arată în comunicat.

Michael Gambon a preluat rolul directorului școlii de vrăjitori „Hogwarts” după moartea actorului Richard Harris, care l-a interpretat în primele două filme ale seriei Harry Potter.

Gambon a continuat să joace rolul lui Albus Dumbledore în celelalte 6 filme ale francizei. Deși este cunoscut în întreaga lume pentru acest rol, cariera sa s-a întins pe mai mult de cinci decenii și a inclus apariții în teatru, televiziune și film.

Michael Gambon a avut și alte roluri notabile în cariera sa, cum ar fi cel al unui cap mafiot malefic în filmul „The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover” din 1989, regizat de Peter Greenway, sau cel al regelui George al V-lea în filmul „The King’s Speech” din 2010. Aceste roluri demonstrează versatilitatea sa ca actor și contribuția sa la industria cinematografică.

Michael Gambon s-a născut în 1940 la Dublin, iar familia sa s-a mutat la Londra când el avea doar 6 ani. Această mutare a avut loc în contextul în care tatăl său căuta oportunități de muncă în reconstrucția orașului după Al Doilea Război Mondial.

Gambon a declarat că în tinerețe s-a simțit inspirat de actorii americani Marlon Brandon și James Dean.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *