ActualitateSănătate

Singurătatea, o urgență de sănătate publică

Comitatul San Mateo din California, situat în inima Silicon Valley și regiunea golfului San Francisco, a declarat oficial singurătatea o urgență de sănătate publică. Această decizie vine în urma unor cercetări care au legat singurătatea de riscuri crescute pentru sănătatea mentală și fizică, inclusiv demență, depresie, anxietate, boli de inimă, accident vascular cerebral și deces prematur.

LIVING ERA BANNER

Inițiativa din comitatul San Mateo a fost parțial inspirată de demersurile similare din Marea Britanie și Japonia, unde fiecare țară și-a numit miniștri naționali pentru a aborda problema singurătății. Prin această declarație oficială, autoritățile din Silicon Valley recunosc impactul semnificativ al singurătății asupra sănătății comunității și își propun să implementeze măsuri concrete pentru abordarea acestui fenomen.

Acest demers marchează un pas important către conștientizarea și combaterea singurătății într-unul dintre cele mai tehnologizate și dinamice locuri din lume, aducând subiectul la nivelul unei urgențe de sănătate publică în Silicon Valley.

Primul comitat din SUA care a adoptat o astfel de rezoluție

Comitatul San Mateo din California a făcut istorie marți, devenind primul comitat din Statele Unite care a adoptat o rezoluție oficială declarând singurătatea o urgență de sănătate publică.

Consiliul de Supraveghere al comitatului a adoptat rezoluția, angajându-se să exploreze măsuri care să promoveze conexiunea socială în comunitate. Deși rezoluția nu alocă fonduri directe pentru programe de reducere a singurătății, aceasta semnalează un angajament ferm al comitatului în abordarea acestei probleme și validarea experiențelor rezidenților.

David Canepa, vicepreședintele Consiliului de Supraveghere, care a introdus legislația, a subliniat că aceasta reflectă preocuparea comitatului față de impactul singurătății și dorința de a face progrese în această direcție.

„Ce încercăm cu adevărat să facem este să-i aducem pe oameni împreună și să le zicem <uite, sunt foarte mulți oameni care se simt ca tine, nu ești singur/ă. Uite câteva lucruri pe care le putem face ca să te ajutăm>”, a spus David Canepa.

Conform unui sondaj realizat de Gallup în februarie 2023, aproximativ 17% dintre adulții din Statele Unite au declarat că au experimentat singurătatea cu o zi înainte de a participa la sondaj. Această cifră pune în evidență impactul semnificativ al singurătății asupra populației americane, evidențiat în răspunsurile la sondajul de opinie.

David Canepa a subliniat că rata singurătății este și mai crescută în acest comitat. Argumentând cu datele dintr-un sondaj realizat de comitat în 2022, cele mai recente date disponibile, Canepa a dezvăluit că 45% dintre rezidenții din San Mateo se luptă cu singurătatea și izolarea. Aceste statistici susțin demersurile comitatului în a aborda problema singurătății și a promova măsuri pentru îmbunătățirea conexiunii sociale în comunitate.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

.