SportTenis

Senzaționala Sorana Cîrstea o învinge și pe Bencic. Ajunge în sferturi la US Open

Sorana Cîrstea face spectacol în America! Românca ajunge în sferturile de finală la US Open 2023. Eroina a început în forță partida, dovadă că a fost extrem de motivată! În turul următor, Sorana o va întâlni pe Karolina Muchova.

LIVING ERA BANNER

Performanță istorică pentru românca Sorana Cîrstea! Tenismena a acces în sferturile de finală US Open, cel mai bun rezultat din cariera sa de până acum. Karolina Muchova va fi adversara ei, după ce a eliminat-o pe chinezoaica Wang Xinyu.

Karolína Muchová este o jucătoare profesionistă de tenis din Republica Cehă. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 19 mondial, poziție atinsă la 17 mai 2021. Muchová a ajuns la două finale pe Circuitul WTA, câștigând un titlu, Korea Open de nivel internațional în 2019.

În turul al doilea WTA de la Montreal, care s-a desfășurat de curând, Sorana a fost eliminată de Karolina Muchova (26 de ani, 17 WTA), după ce a pierdut cu 5-7 și 4-6 în fața cehoaicei.

Sorana Cîrstea, în sferturile de finală US Open

Sorana a reușit să câștige game după game, detașându-se la 5-0. Bencic a dat semne de revenire, dar Sorana a închis primul set, scor 6-3 și a trecut în avantaj.

Setul doi a fost mai echilibrat, iar Bencic a revenit cu picioarele pe pământ pentru scurt timp, dar românca a trecut fără probleme în turul următor.

455.000 de dolari este suma pe care românca o primește după această calificare senzațională și istorică.

În timpul meciului au fost și mici incidente. Campioana olimpică a avut o ieșire nervoasă în startul setului secund al optimii disputate împotriva Soranei Cîrstea. „Ce naiba! Ce naiba faci?”, l-a întrebat Bencic pe un spectator-problemă, moment urmat de o rugăminte exprimată de arbitrul de scaun, prin care le-a cerut spectatorilor să păstreze liniștea pe întreaga durată a punctelor, notează sport.ro.

După această ieșire, Bencic a lovit banca de odihnă cu racheta, în semn de frustrare. În primul set, Cîrstea a avut un start perfect de meci, reușind să conducă cu 5-0.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *