ActualitateSănătate

Se scot la concurs aproximativ 8.000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Guvernul României va aproba deblocarea a aproximativ 8.000 de posturi în domeniul Sănătății și Asistenței Sociale. Această decizie vine în contextul în care sindicatele din Sănătate amenințaseră cu greva generală, semnalând criza de personal din sistemul medical.

Probleme în sistemul medical

Principalul subiect abordat în ședința de Guvern de astăzi a fost necesitatea suplimentării personalului medical pentru a face față provocărilor din sistemul de sănătate. Premierul Ciolacu a subliniat că fiecare nouă angajare trebuie să conducă la îmbunătățirea serviciilor oferite pacienților și a evidențiat importanța creșterii calității îngrijirilor medicale.

Decizia de a debloca angajările vine într-un moment în care sistemul de sănătate se confruntă cu presiuni crescânde, iar personalul existent depune eforturi considerabile pentru a asigura asistența medicală.

„Ministerul Sănătăţii are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023”

Premierul a explicat că decizia nu are la bază probleme financiare, subliniind faptul că Ministerul Sănătății dispune de un buget cu peste 40% mai mare în 2024 față de anul precedent.

Cu această măsură, autoritățile urmăresc să ofere soluții practice și rapide pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale și asigurarea unei asistențe medicale eficiente și de calitate pentru cetățeni.

„Aşa cum am promis, deblocăm astăzi angajările pentru aproape 8000 de posturi în Sănătate şi Asistenţă Socială! Astfel, toate spitalele importante care au deficit de medici, asistente şi infirmieri vor putea face rapid angajări.

Ministerul Sănătăţii are în acest an un buget cu peste 40% mai mare decât în 2023, deci nu este vorba de probleme financiare.

De altfel, am alocat circa 6,6 miliarde lei cu care am închis datoriile pe anul trecut din sistemul sanitar, asigurând şi cheltuielile curente pe luna ianuarie – pentru medicamente şi servicii medicale.

Însă, fiecare angajare trebuie să se reflecte, în mod concret, în servicii mai bune pentru pacienţi, un plus de empatie şi de responsabilitate.

Asta este valabil şi pentru medicii de familie. Bani avem, dar corect este să-i plătim mai bine pe medicii care muncesc serios! Adică serviciile prestate efectiv să primeze în faţa plăţii pe liste de pacienţi, adică pentru nişte nume puse pe o hârtie!”, a declarat Ciolacu.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.