ActualitateCe se mai întâmplă în lume?

Săritură finală: La 104 ani, Dorothy din Chicago a pășit în Cartea Recordurilor și apoi în eternitate!

Veste tristă din lumea aventurii extreme: Dorothy Hoffner, femeia din Chicago care la 104 ani a sărit cu parașuta și ar fi putut primi un certificat de la Guinness World Records pentru cea mai în vârstă persoană care a sărit din avion, s-a urcat pe aripile îngerilor.

Prietenul ei apropiat, Joe Conant, a descoperit-o luni dimineața în lumea viselor, lăsându-ne cu amintiri de curaj și, desigur, cu amintiri despre parasutism la vârsta a treia, relatează The Associated Press.

Conant, care a avut onoarea să o numească „bunica”, la cererea ei, a spus că Dorothy a fost mereu plină de energie, mai plină de viață decât mulți tineri. „Ea nu era doar un număr, era o forță a naturii. Mereu prezentă, mereu în mișcare. Întotdeauna cu un zâmbet și cu un plan nou”, a spus el, reflectând asupra aventurilor lor împreună.

Vârsta este doar un număr!

Într-o escaladare spectaculoasă a vârstei, Dorothy a sărit cu parașuta în tandem la 104 ani și a adus un strop de nebunie într-o lume adesea prea serioasă. La Skydive Chicago, a zburat de la 4.100 de metri, nedorind să fie doar o pensionară obișnuită. „Vârsta este doar un număr!” strigă ea, iar cerul a fost limita pentru curajul ei neobosit.

Conant, care este și asistent medical, a menționat că Hoffner nu a fost niciodată interesată să doboare recorduri. „Nu o făcea pentru publicitate sau pentru că a pierdut vreun pariu. Voia doar să facă parașutism. E ca și cum ar fi spus, „Păi, dacă nu am încercat-o și pe asta, ce rost mai are?””

Skydive Chicago și Asociația de Parașutism din Statele Unite au recunoscut curajul lui Dorothy printr-o declarație comună, în care au spus că vor fi „recunoscători pentru totdeauna că parașutismul a făcut parte din viața ei palpitantă și bine trăită”. Pare că Dorothy a luat un salt uriaș în lumea de dincolo cu aceeași pasiune și curaj care au definit-o mereu.

În loc de un adio solemn, o sărbătoare a vieții lui Dorothy este programată pentru luna noiembrie. Conant a concluzionat cu un zâmbet nostalgic: „A fost o prietenă dragă și o sursă inepuizabilă de inspirație.”

Cred că în ceruri organizează acum o petrecere cu parașute!

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.