ActualitateTech

Sam Altman, șeful ChatGPT, a fost demis

Într-o mișcare fără precedent, Sam Altman a fost demis din funcția de CEO al OpenAI, asta după ce compania a stabilit că „nu a fost sincer în mod constant în comunicările sale”.

Sam Altman, demis

Sam Altman a fost demis din funcția de CEO al OpenAI, a anunțat compania vineri.

„Plecarea domnului Altman vine în urma unui proces de analiză deliberativă a consiliului, care a ajuns la concluzia că acesta nu a fost întotdeauna direct în comunicarea sa cu consiliul, împiedicându-i capacitatea de a-şi îndeplini responsabilităţile”, se arată într-un comunicat. De altfel, forul a subliniat faptul că nu mai are „încredere în capacitatea sa de a conduce OpenAI”.

Mira Murati, director de tehnologie, va prelua interminatul, cu efect imediat. Compania va căuta un succesor permanent al directorului general. Contactat de The Verge, departamentul de comunicare al OpenAI a refuzat să comenteze mutarea. Angajații de la OpenAI au aflat vestea când a fost anunțată public, potrivit mai multor surse.

„M-am bucurat de timpul petrecut la OpenAI. A fost transformator pentru mine personal şi, sperăm, pentru lume”, a spus Sam.

Într-o postare ulterioară, el a descris experiența concedierii sale ca fiind „ca și cum ți-ai citi propriul elogiu în timp ce ești încă în viață”. 

Sam Altman a avut un rol important în fondarea companiei OpenAI, creatorul botului ChatGPT. La vârsta de 38 de ani, el a devenit și o figură importantă pentru industria în plină expansiune a inteligenței artificiale, prezentându-se în fața Congresului pentru a depune mărturie despre noile reguli pentru această tehnologie, conform informațiilor furnizate de BBC.

OpenAI a fost înființată în 2015 ca o organizație non-profit. În 2019, a suferit o restructurare și a devenit o entitate susținută de Microsoft, care a investit miliarde de dolari în companie. 

Recent, au apărut informații conform cărora OpenAI ar fi în discuții pentru vânzarea acțiunilor companiei la un preț care ar evalua întreaga entitate la peste 80 de miliarde de dolari.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.