ActualitatePolitică

Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America, începând cu 2025

Marcel Ciolacu a comunicat că se așteaptă ca renunțarea la vize pentru America și implementarea programului Visa Waiver pentru cetățenii români să devină o realitate concretă începând cu anul 2025.

Această veste a fost adusă la cunoștința comunității românești din SUA în cadrul unei întâlniri recente. În timpul vizitei sale de lucru în Statele Unite, Ciolacu a purtat discuții semnificative cu înalți oficiali americani, printre care secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin.

Fără vize pentru America

„Sunt ferm convins că, prin intermediul ajutorului dumneavoastră, proiectul de suflet al nostru, al tuturor românilor, și în același timp proiectul de suflet al doamnei ambasador a Statelor Unite în România, renunțarea la vize și programul Visa Waiver, va deveni o realitate din anul 2025. Nu vom putea reuși această provocare fără sprijinul și implicarea dumneavoastră personală”, a declarat premierul.

În cadrul vizitei sale de lucru în Statele Unite, Marcel Ciolacu se întâlnește cu înalți oficiali americani, printre care secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin.

O delegație guvernamentală îl însoțește în această călătorie, iar printre membrii acesteia se numără Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.

Începând cu anul 1998, România a intrat în programul Visa Waiver Pilot (VWP) pentru Statele Unite. Acest program permitea cetățenilor români să călătorească în SUA fără viză pentru șederi de scurtă durată (mai puțin de 90 de zile) în scop de turism sau afaceri. Însă, din păcate, acest program nu a devenit permanent pentru România.

Introducerea vizelor a fost determinată de o varietate de factori, inclusiv aspecte legate de securitatea națională și de reglementarea imigrației. Decizia de a acorda sau de a refuza vizele a fost luată pe baza evaluării individuale a fiecărui solicitant și a conformității cu cerințele legale.

Vizele servesc la monitorizarea și controlul mai riguros al persoanelor care intră în țară. Procesul de obținere a vizei ar presupune documentație detaliată, verificări de securitate și interviuri, ceea ce ar furniza autorităților informații mai ample despre motivele și planurile celor care doresc să călătorească în SUA. Aceasta contribuie la creșterea nivelului de securitate și la gestionarea mai eficientă a riscurilor.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.