ActualitateFotbalSport

România și-a depus candidatura pentru a găzdui finala UEL din 2026 sau 2027

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a semnat un angajament pentru depunerea candidaturii Bucureștiului ca posibilă gazdă a finalei Europa League în următorii ani.

LIVING ERA BANNER

România ar putea găzdui finala Europa League în 2026 sau 2027

Țara noastră ar putea găzdui finala Europa League în 2026 sau 2027. Cu toate acestea, calendarul depunerii candidaturii este unul foarte strâns, iar dosarul trebuie depus până pe 15 noiembrie. Capitala României, București, are 3 orașe contracandidate, din Germania, Turcia și Scoția.

Încă nu se cunosc orașele care ar putea organiza finala din 2026 sau 2027. Acestea se vor anunța anul viitor. Țara noastră a mai organizat această competiție, în 2012, pe Arena Națională, când Atletico Madrid s-a duelat cu Athletic Bilbao.

„Va atrage turiști”

”Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști.

Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA, printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare”, a spus Nicușor Dan.

„FRF își propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanșator”

„EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiții publice în infrastructură, o moștenire solidă care influențează dezvoltarea fotbalului românesc.

Totodată FRF a demonstrat că și-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc. 

Prin această candidatură, FRF își propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanșator, care să contribuie la construirea unui model organizațional de referință pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale și de Est, în jurul perspectivei Fotbal – Comunitate – Business – Sustenabilitate.

Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de țara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului București și întregul ecosistem fotbalistic din țara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv”, declara în această vară Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

.