Actualitate

România ocupă locul 15 din 113 în topul țărilor vorbitoare de limba engleză

Conform studiului Education First, București se află pe primul loc în topul orașelor cu cei mai buni vorbitori de limba engleză, în timp ce România se situează pe locul 15 din 113 în clasamentul general. Aceasta indică faptul că România are un „nivel ridicat” de cunoaștere a limbii engleze.

Education First evaluează competențele lingvistice ale adulților în limba engleză în mai multe țări și orașe din întreaga lume. Clasamentul țărilor și orașelor este stabilit pe baza testelor de limba engleză susținute de participanți.

„Românii știu că nu ar putea să se descurce fără engleză”

„Engleza este esențială, iar acesta este și motivul pentru care suntem atât de buni la ea. Românii știu că nu ar putea să se descurce și să facă câte fac fără engleză. Nu ai cum să te descurci în mediu profesional, în studii.

În cazul românilor este vorba despre o dorință de a cunoaște, de a fi informați, indiferent de limba de circulație globală relevantă pentru noi. Fie că vorbim despre rusă, franceză, engleză.

În cazul școlilor din mediul rural s-ar putea plusa, în așa fel încât să nu existe o inegalitate. Nu suntem în urmă din punct de vedere educațional în cazul limbilor străine. Ba chiar stă foarte bine.

În legătură cu naționalismul, francezii sunt foarte naționaliști. Totul este tradus, dublat în franceză. Expunerea la orice limbă străină este minimă”, a declarat Mara Mercă, studentă la Paris, pentru Aleph News.

„Nu aș spune că văd un interes mai crescut al elevilor pentru limba engleză”

Totuși, profesorii sunt de părere că datele ar trebui privite cu scepticism, deoarece elevii par că nu sunt atât de interesați de limba engleză.

„Nu aș spune că văd un interes mai crescut al elevilor pentru limba engleză, dar ceea ce-mi este foarte clar este faptul că o parte dintre copii manifestă într-adevăr mai mult interes în vederea unor potențiale studii în străinătate.

Există un procent semnificativ dintre ei care înțeleg și faptul că pentru a putea accede în anumite funcții, în anumite posturi din diverse companii, cunoașterea limbii engleze este indiscutabil obligatorie și atunci se mobilizează de la o vârstă destul de fragedă, stimulați de părinți sau de simplul gând că își doresc un job care să fie cât mai bănos și care să fie în același timp și cât mai mai satisfăcător sub aspect profesional”, explică Lăcrămioara Bozieru, profesor de limba engleză, pentru sursa citată.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.