InternaționalPolitică

Robert Kennedy Jr., probabil viitorul președinte SUA, susține că CIA a fost implicată în uciderea lui John F. Kennedy. „Există dovezi copleșitoare”

În ciuda faptului că Lee Harvey Oswald este considerat unicul ucigaș al lui JFK, de-a lungul timpului mai multe circumstanțe ale asasinării au fost puse sub semnul întrebării și se suspectează că în timpul acelei zile de 22 noiembrie 1963 ar fi fost implicați mai mulți lunetiști în uciderea președintelui american, lucru susținut chiar de Robert Kennedy Jr., candidat la președinția SUA.

Cum s-a desfășurat asasinarea

Pe 22 noiembrie 1963, John F. Kennedy participa alături de soția sa la o paradă în orașul texan Dallas, eveniment la care era prezent pentru a-și promova realegerea ca președinte SUA. Mașina în care se afla era un Lincoln Continental 1961 la care a fost adăugată încă o banchetă, pe lângă alte modificări.

Kennedy și soția sa, Jacqueline, ocupau locurile din spate, la mijloc se afla John Bowden Connally Jr., guvernator al statului Texas, tot însoțit de soția lui, iar locurile din față erau ocupate de doi agenți CIA. Potrivit documentelor FBI, asupra mașinii în care se afla John F. Kennedy s-ar fi tras trei gloanțe 6.5×52 Carcano din pușca cu repetiție Mannlicher-Carcano M38 a lui Lee Harvey Oswald.

Primul glonț a ratat, al doilea l-a lovit pe președinte în ceafă, a ieșit prin mărul lui Adam continuându-și traseul în spatele guvernatorului Connally, prin coastele acestuia și încheietura mâinii, oprindu-se în coapsă, iar al treilea l-a lovit pe Kennedy în spatele capului. Oswald a fost arestat după ce a împușcat un polițist cu revolverul său, când încerca să scape.

Lee Harvey Oswald nu a fost singurul lunetist

Există mai multe dovezi care contrazic teoria adoptată de agențiile „alfabet” ce susține cu certitudine că Oswald ar fi fost singura persoană cu pușca îndreptată către președintele american, așa că voi începe cu cea mai simplă și ușoară de înțeles dintre ele: arma folosită nu avea cum să tragă trei gloanțe atât de repede.

Pușca cu repetiție Mannlicher-Carcano este considerată de mulți ca fiind una de proastă calitate ce folosește un calibru înapoiat, iar mecanismul prin care aceasta funcționează nu are cum să îi permită utilizatorului tragerea atât de rapidă a mai multor gloanțe, după cum apare în filmarea făcută la fața locului de Abraham Zapruder.

Alte dovezi care pun sub semnul întrebării validitatea documentelor FBI este că agenția a încercat să șteargă declarațiile unor martori potrivit cărora au fost trase mai multe gloanțe. De asemenea, al doilea glonț, care ar fi trecut printr-un scaun de mașină, Kennedy și Connally, a fost recuperat de pe targa de spital a guvernatorului, dar mai multe persoane au sesizat că este imposibil ca un glonț ce a trecut prin atâtea oase să nu sufere nicio deformare, ceea ce înseamnă că John Bowden Connally Jr. nu a fost împușcat cu același glonț.

Motivul pentru care JFK ar fi fost asasinat de CIA

După ce am terminat de înșiruit doar câteva dintre dovezile care ne împing să credem că asasinarea lui John F. Kennedy nu a fost executată de o singură persoană, putem începe să ne întrebăm cine este de vină pentru moartea lui JFK. Ei bine implicarea CIA pare destul de clară deoarece existența altor asasini înafară de Lee Harvey Oswald este ignorată și conducerea agenției era destul de ostilă față de Kennedy.

John F. Kennedy încerca să implice cât mai puțin Statele Unite în orice fel de război, mai ales cel din Vietnam, deși era sfătuit opusul de CIA, iar pe lângă asta, a eșuat să răstoarne regimul comunist cubanez. Înfrângerea suferită de JFK la Golful Porcilor împotriva forțelor lui Fidel Castro a supărat foarte tare și mafia care avea interese financiare enorme în mica țară.

Acestea fiind spuse este foarte plauzibil ca asasinarea liderului american să fi fost orchestrată de membrii CIA nemulțumiți în colaborare cu mafia, care la vremea respectivă avea probleme mari și cu fratele lui JFK, Robert Francis Kennedy, procuror general al SUA ce încerca să combată crima organizată. Această teorie mai este susținută de faptul că Lee Harvey Oswald a fost împușcat de Jack Ruby, patronul unui club de noapte afiliat cu mafia, după două zile de la decesul președintelui, probabil pentru a evita o mărturie nedorită.

Declarațiile lui Robert Kennedy Jr.

Candidatul democrat la președinția SUA, Robert Kennedy Jr., a susținut teoria conform căreia CIA ar fi fost implicată în uciderea unchiului său, fostul președinte John F. Kennedy, adăugând că dovezile sunt „copleșitoare”.

„Există dovezi copleșitoare că CIA a fost implicată în uciderea lui”, a declarat Kennedy într-un interviu din cadrul postului de radio WABC 770 din New York, potrivit TheHill. „Cred că este dincolo de orice îndoială rezonabilă în acest moment”, a continuat el.

„Când unchiul meu era președinte, era înconjurat de un complex militar-industrial și de un aparat de informații care încerca în mod constant să-l determine să intre în război în Laos, Vietnam etc.”, a spus Kennedy. „El a refuzat. El a spus că treaba președinției americane este să țină națiunea departe de război.”, a explicat el conform aceleiași surse.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *