Ce se mai întâmplă în lume?Lifestyle

Rezumatele săptămânii. De la Crevedia comparată cu Colectiv la moartea lui Prigojin

S-au întâmplat multe evenimente în săptămâna care tocmai a trecut. Prigojin se zvonește că ar fi murit, dar oficialii ruși nu au confirmat încă, iar o altă tragedie a zguduit întreaga lume! O stație de GPL a luat foc la Crevedia, iar presa internațională compară situația cu Colectiv.

1. Tragedia de la Crevedia

O stație GPL care aparține fiului primarului din Caracal și care funcționa ilegal încă din 2020 a explodat în acest weekend. Tragedia s-a soldat cu zeci de răniți și doi morți. Se pare că în timpul transferului de gaz dintr-o cisternă în alta, în curtea firmei, sub una dintre cisterne a apărut o sursă de foc, moment în care unul dintre angajați a încercat să oprească circulația pe stradă, alertând alți patru angajați, cetățeni nepalezi care erau cazați acolo. 

Al Jazeera scrie despre Crevedia și amintește despre momentul critic de la Colectiv, din 2015, când zeci de tineri au murit după ce au fost prinși în incendiul din club.

2. Evgheni Prigojin ar fi murit

Evgheni Prigojin, liderul grupării mercenare Wagner, este presupus mort împreună cu alte 9 persoane, după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit pe teritoriul Rusiei, potrivit unui anunț făcut de aviația civilă rusească, iar speculațiile au apărut imediat. Se presupune că Putin a fost cel care a ordonat uciderea acestuia.

3. iPhone se scumpește

Se zvonește că gama iPhone 15 ar urma să fie cea mai scumpă gamă de iPhone-uri Apple din toate timpurile. A fost dezvăluit prețul șocant, potrivit Forbes.

Sursele Digitimes confirmă mult discutata potențială creștere de 200 de dolari a prețului pentru iPhone 15 Pro Max, dar afirmă, de asemenea, că este puțin probabil ca și iPhone 15 Pro să scape de majorări. Acesta ar urma să se scumpească cu 100 de dolari.
 

4. Un avion militar american care transporta peste 20 de pușcași marini s-a prăbușit deasupra Australiei

Un elicopter militar care transporta peste 20 de pușcași marini americani s-a prăbușit duminică dimineața în timpul unui exercițiu în Teritoriul de Nord din Australia. Trei militari aflați la bord au murit, iar restul au fost răniți, potrivit unor oficiali.
 
Trei pușcași marini au fost uciși și alți 20 au fost răniți, unii în stare critică, când elicopterul MV-22B Osprey s-a prăbușit în jurul orei locale 9:30 pe insula Melville, în largul coastei orașului Darwin, în timp ce militari din SUA, Australia, Indonezia, Filipine și Timorul de Est participau la exerciții.
 

 

5. Franța va interzice îmbrăcămintea islamică în școli

Potrivit ministrului francez al educației, Franța urmează să interzică în școlile de stat un articol de îmbrăcăminte islamică purtat în mod tradițional de unele femei musulmane, transmite The Hill.
 
Ministrul educației, Gabriel Attal, a declarat în timpul unui interviu acordat postului francez de televiziune TF1 că abaya – roba lungă purtată de unele femei musulmane – va fi interzisă în școli, potrivit Reuters.
 
Aceasta este cea mai recentă măsură luată de guvernul francez în ceea ce privește limitarea vestimentației islamice în public.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *