Educație

Record de înscrieri la o facultate din România

Record de înscrieri la examenul de admitere de la Facultate de Automatică și Calculatoare, Iași. Peste 1.000 de tineri s-au înscris, iar concurența este foarte mare.

Tinerii își doresc să obțină un loc în cadrul celor mai bune universități din România. Aceștia lasă pe planul secund profesiile de polițist sau profesor și aleg domeniul IT.

Și în acest an bătălia se dă tot pe acest domeniu. Există în jur de 1.100 de candidați, adică mai mult de trei pe un loc. Majoritatea au optat pentru Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași, dar, fiind destul de greu din cauza concurenței acerbe, unii și-au depus dosarele și la alte facultăți de renume din Braşov, Cluj-Napoca sau Bucureşti.

Domeniul IT, din ce în ce mai căutat

Sara Grigorice este din Bacău. Ea își dorește extrem de mult să studieze în Iași și să devină programator, motiv pentru care s-a pregătit foarte bine pentru examenul de admitere de la facultate. Dar, chiar și așa, ca să fie sigură că va prinde loc, tânăra a optat și pentru alte universități.

„Este de viitor Informatica şi sincer ajută. Am văzut că în afară sunt salarii şi de 10.000 de euro. Să fim siguri, niciodată nu strică o opțiune în plus”, a declarat absolventa de liceu, pentru observatornews.ro

Cel mai mare record de înscrieri la această specializare s-a înregistrat în această sesiunea de vară.

De obicei aveam 2-2 și ceva, acum avem peste 3 candidați pe loc la români și la românii de pretutindeni peste 7 pe loc. Se vede o dorința de a lucra în domeniul IT”, a declarat Prof. dr. Vasile Manta, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare Iași, pentru sursa citată.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *