ActualitateEconomie

RCA-ul ar putea fi achitat în rate

RCA în rate, ajutor pentru români! Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că discuțiile referitoare la reformarea polițelor RCA (Răspundere Civilă Auto) vor continua în zilele imediat următoare, într-un efort de consolidare a unui pachet de măsuri menit să aducă schimbări semnificative în domeniul asigurărilor auto din România.

În urma mai multor sesiuni de discuții și consultări cu reprezentanții industriei transporturilor din țară, ASF explorează opțiuni pentru a facilita achiziționarea polițelor RCA. Una dintre măsurile propuse vizează posibilitatea clienților de a achita polițele în două sau chiar patru tranșe, în încercarea de a face asigurările auto mai accesibile pentru toți șoferii.

O schimbare majoră pe care ASF o propune este introducerea plății polițelor RCA în rate. Această măsură ar putea aduce un beneficiu semnificativ șoferilor, permițându-le să își gestioneze mai eficient bugetul și să beneficieze de protecție asigurată, fără a suferi impactul financiar al unei plăți unice.

Reprezentanții ASF au subliniat importanța dialogului cu toate părțile implicate, inclusiv cu companiile de asigurări, pentru a asigura o implementare eficientă și echitabilă a noilor măsuri. Așteptările sunt că aceste schimbări vor aduce beneficii atât asiguraților, cât și industriei în ansamblu, promovând accesibilitatea și transparența în sectorul asigurărilor auto din România.

ASF a luat în considerare toate abordările posibile ca răspuns la solicitările transportatorilor

„Autoritatea a creat astfel un cadru mai amplu de analiză și de identificare a unor soluții concrete și sustenabile necesare rezolvării problemelor cu care se confruntă industria de transport referitoare la polițele RCA. ASF a luat în considerare, împreună cu partenerii de dialog, toate abordările posibile ca răspuns la solicitările transportatorilor. Autoritatea are în vedere măsuri ce sunt incluse într-un plan de acțiune care cuprinde și activități care, în bună măsură, urmau să fie adoptate de către ASF în perioada imediat următoare”, se arată într-un comunicat de presă.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.