ActualitateFotbalSport

Radu Drăgușin și-a ales noua echipă și devine cel mai scump jucător român din istorie

După lungi zvonuri și diverse echipe de top care au intrat pe fir, Radu Drăgușin, unul dintre cei mai curtați jucători din această perioadă de mercato, a ales destinația!

30 de milioane de euro și cel mai scump jucător român din istorie

Genoa și Tottenham au ajuns la un acord în cursul zilei de miercuri privind transferul lui Radu Drăgușin. Suma plătită de Tottenham pentru serviciile fundașului român va fi de 30 de milioane de euro.

În plus, Tottenham a inclus și fundașul Djed Spence în tranzacție, care va merge sub formă de împrumut la Genoa până la finalul acestui sezon. Acordul reprezintă o mutare semnificativă pentru Drăgușin, iar Genoa își întărește apărarea cu un jucător talentat și promițător.

Cu transferul său la Genoa pentru 30 de milioane de euro și împrumutul lui Djed Spence de la Tottenham, Radu Drăgușin devine cel mai scump fotbalist român din istorie. Anterior, această distincție era deținută de Adrian Mutu, cumpărat în 2003 de Chelsea de la Parma pentru 19 milioane de euro. Drăgușin, în vârstă de 21 de ani, își continuă astfel ascensiunea în fotbalul european, demonstrând valoarea sa și atrăgând atenția marilor cluburi.

1. Radu Drăgușin, de la Genoa la Tottenham – 30 de milioane de euro (2024)
2. Adrian Mutu, de la Chelsea la Parma pentru 19 milioane de euro (2003)
3. Cristian Chivu, de la Roma la Ajax în schimbul a 18 milioane de euro (2003)
4. Răzvan Marin, de la Standard Liege la Ajax pentru 12.5 milioane de euro (2019)
5. Ionuţ Radu, răscumpărat de Inter de la Genoa pentru 10.6 milioane de euro (2019)
6. Nicuşor Stanciu, de la Sparta Praga la Al Ahli pentru 10 milioane de euro (2019)
7. Vlad Chiricheş, de la Steaua (FCSB) la Tottenham în schimbul a 9.5 milioane de euro (2013)
8. Alexandru Mitriţă, de la Universitatea Craiova la New York City pentru 8 milioane de euro (2019)
9. George Puşcaş, de la Inter de Reading pentru 7.5 milioane de euro (2019)
10. Ciprian Marica, de la Şahtior Doneţk la VfB Stuttgart pentru 7 milioane de euro (2007)

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, a renunțat la cursa pentru transferul lui Radu Drăgușin, conștientă că acesta își va alege cel mai probabil drumul către Premier League. În schimb, conducerea lui Bayern a decis să se orienteze către fundașul austriac Kevin Danso, pe care l-au mai dorit în trecut. Danso evoluează în prezent pentru Lens și reprezintă o opțiune pentru Bayern, care are nevoie de întăriri în compartimentul defensiv din cauza accidentărilor din lot.

Agentul lui Radu Drăgușin a confirmat vestea cea mare. „Vom zbura la Londra”

„E totul gata. Vom zbura la Londra și după vizita medicală se va oficializa. Azi dimineață, la ora 8, s-a luat decizia. Noi eram hotărâți să mergem la Tottenham, dar a venit oferta de la Bayern. Și ne-am oprit în loc. Eram în drum spre aeroport. Am zis că trebuie să ne gândim bine și să evaluăm. Nu îmi vine să cred că am refuzat Bayern.  Dar asta e decizia. Am luat-o cu Radu și familia lui. I-am anunțat pe cei de la Bayern că asta e decizia. Poate pe viitor vom ajunge din nou acolo. Suntem bulversați. Să refuzi Bayern…

Dar a fost ce și-au dorit Radu și familia lui. E fericit. Mergem la Tottenham! Decizia am luat-o dimineață. E greu să ai de făcut asemenea alegere. Bayern l-a dorit insistent, dar oferta oficială a venit în ultima noapte. Erau mai mulți bani de la Bayern, dar a zis că acesta e pasul corect în carieră. Am stat toată noaptea să ne gândim, să vedem care sunt plusurile și minusurile.  Și Napoli și AC Milan l-au vrut. Dar el a dorit de mic să joace în Premier League.

Au fost mulți care nu credeam că refuzăm Bayern. Era destul de mare diferența. Probabil că încă jumătate în plus. Dar nu contează sumele. Nu au fost niciodată o prioritate. Mereu vom alege pașii care credem că sunt corecți. Cred că a cântărit că mereu și-a dorit să ajungă în Premier League. Tottenham era cam departe de ce voia Genoa, dar am zis că dacă se înțeleg, vom alege Tottenham. Dacă nu, înseamnă că așa a vrut Dumnezeu. Tottenham a făcut eforturi mari. Îl vor pe 6 ani și jumătate acum. Avem ofertă pe 5 ani și jumătate. Mai sunt mici detalii de pus la punct. dar 99% suntem înțeleși.

Cu antrenorul a vorbit de trei ori. Chiar și aseară l-a sunat, când erau negocierile în impas, Dar acum răsuflăm ușurați.

Dar încă nu am acceptat. Suntem bucuroși, Patronul și directorul sportivi erau foarte bucuros. Au lucrat amândoi foarte mult. Până la 3 dimineața au lucrat ca să ajungă la acord”, a spus Manea, potrivit gsp.ro.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.