Fotbal

Puștiul Lamine Yamal scrie istorie! Este cel mai tânăr titular din istoria Champions League

Lamine Yamal a reușit să scrie istorie! La doar 16 ani și 83 de zile, puștiul a devenit cel mai tânăr titular din istoria Champions League și doboară recordul lui Celestine Babayaro.

LIVING ERA BANNER

Barcelona a reușit să învingă FC Porto, scor 1-0, grație golului marcat de Torres în prelungirile primei reprize (45+1).

Lamine Yamal, cel mai tânăr titular din istoria Champions League

Lamine Yamal a scris încă o dată istorie după ce a fost titularizat pentru meciul cu Porto, de pe Estadio Do Dragão, din Liga Campionilor. La 16 ani și 83 de zile, a devenit cel mai tânăr jucător titular din această competiție, notează fcbarcelona.com.

Top cei mai tineri titulari din istoria Champions League

Lamine Yamal (Barcelona) – 16 ani și 83 de zile
Celestine Babayaro (Anderlecht) – 16 ani și 86 de zile
Youri Tielemans (Anderlecht) – 16 ani și 148 de zile
Ansu Fati (Barcelona) – 16 ani și 321 de zile
Anthony Vanden Borre (Anderlecht) – 16 ani și 326 de zile

top 5 cei mai tineri fotbalisti din istoria champions league

Foto – FC Barcelona.com

Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător și marcator al naționalei Spaniei

Tânărul a mai doborât un record în trecut, devenind cel mai tânăr jucător și marcator al naționalei Spaniei.

Extrema a intrat pe teren după 43 de minute în meciul de calificare la Campionatul European din Georgia, la vârsta de doar 16 ani și 57 de zile.

Mai mult, adolescentul a devenit apoi cel mai tânăr jucător care a marcat vreodată pentru Spania, el reușind să înscrie ultimul gol în victoria cu 7-1 a echipei lui Luis de la Fuente.

Jucătorul de la Barça a intrat pe teren în minutul 43 în locul lui Marco Asensio, accidentat, iar Spania conducea deja cu 4-0 în acel moment. Lamal a devenit cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat vreodat tricoul Spaniei, depășind recordul de 17 ani și 62 de zile al colegului său de echipă Gavi.

Lamine Yamal s-a născut pe 13 iulie 2007 în Esplugues de Llobregat, Spania. Tatăl său este marocan, iar mama sa este din Guineea Ecuatorială.

Ajuns la Barcelona în 2014, a făcut parte din lotul de tineret al clubului și a urmat drumul obișnuit al tinerilor jucători care visează să debuteze la cluburile profesioniste.

Performanțele sale de la La Masia nu au trecut neobservate de Federația Marocană de Fotbal, care s-a arătat interesată să îl legitimeze, dar atacantul a jucat pentru Spania Under 15 și Under 19.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *