LifestylePiesa săptămânii

„Puștii” de la The Beatles scriu din nou istorie, după 54 de ani. „Now and then”, direct în topurile muzicale

„Puștii” de la trupa The Beatles reușesc să scrie din nou istorie cu noul single numit „Now and then”.

Lansată pe 2 noiembrie, melodia „Now and Then” a debutat pe locul 42 în topul oficial al single-urilor din Marea Britanie, chiar în ziua următoare. O săptămână mai târziu, vineri, melodia a ajuns pe locul 1.

Paul McCartney spune că succesul „ultimei” melodii a trupei l-a impresionat, piesa compusă de legendarul artist devenind cel mai bine vândut single de vinil din acest secol, conform The Guardian.

The Beatles au reușit să stabilească noi recorduri în topurile britanice, revenind în forță pe prima poziție cu ultimul lor cântec, intitulat „Now and Then”. Acesta marchează al 18-lea cântec al trupei care ajunge în total în fruntea topurilor, consolidând astfel statutul lor legendare în lumea muzicală.

The Beatles au adăugat un alt record impresionant la palmaresul lor muzical, devenind artiștii cu cea mai mare diferență de ani între două single-uri clasate pe primul loc în topurile britanice.

Diferența impresionantă de 54 de ani a fost stabilită între „The Ballad of John and Yoko”, care a ajuns pe prima poziție în 1969, și cel mai recent succes, „Now and Then”, consolidând astfel impactul lor durabil în industria muzicală. Recordul anterior era deținut de Kate Bush, cu o diferență de 44 de ani între „Wuthering Heights” și „Running Up That Hill”.

Trupa The Beatles, legenda muzicii pop

The Beatles, poate cea mai iconică trupă din istoria muzicii pop, a luat naștere în Liverpool, Anglia, în anul 1960. Formată din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, această trupă a schimbat în mod ireversibil peisajul muzicii și a devenit un simbol al anilor ’60.

Încă de la prima lor apariție în cluburile locale, The Beatles au fost interpreți inovatori și carismatici. Cu un sunet care a îmbinat influențe variate, de la rock ‘n’ roll și rhythm and blues la elemente de muzică indiană și psihedelică, au adus o proaspătă și revoluționară perspectivă asupra muzicii.

În 1963, fenomenul „Beatlemania” a lovit cu putere. Fanele țipau și se prăbușeau la vederea lor, iar melodiile precum „Love Me Do” și „Please Please Me” au cucerit topurile muzicale. The Beatles au devenit rapid simbolul unei generații, iar impactul lor nu a fost resimțit doar în sfera muzicală, ci și în moda, cultura populară și atitudinea generală a timpului.

Unul dintre aspectele definitorii ale carierei Beatles a fost capacitatea lor de a evolua și de a experimenta. De la pop-ul muzical al anilor ’60 la explorarea mistică în „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band,” și apoi spre introspecția profundă din „The White Album,” fiecare album a fost o călătorie muzicală în sine. Colaborarea lor creativă, în special între Lennon și McCartney, a generat unele dintre cele mai memorabile și durabile compoziții din istoria muzicii.

Despărțirea

Cu toate că The Beatles s-au despărțit în 1970, moștenirea lor a continuat să prospere. Indiferent de direcțiile solo ale membrilor, impactul colectiv al trupei a rămas puternic. De la hiturile precum „Hey Jude” și „Let It Be” până la experimentele psihedelice din „Lucy in the Sky with Diamonds,” The Beatles au demonstrat versatilitate și talent remarcabil.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.