ActualitateEveniment

Protestul din Piața Victoriei. Cum au tăcut mâlc televiziunile și publicațiile online

Astăzi, 17 octombrie 2023, un protest s-a desfășurat în Piața Victoriei, București, practic, kilometrul zero al României. Cu toate acestea, presa din online dar și televiziunile au ignorat complet subiectul.

Protest în Piața Victoriei

Pe scurt, bolnavii de cancer și aparținătorii au protestat, în fața Guvernului, în mijlocul zilei. Și nu a fost un simplu protest. Nemulțumiții au adus peste 150 de saci care simbolizau cadavrele persoanelor ce mor zilnic de cancer în România.

Pacienții oncologici sunt extrem de nemulțumiți. La aproximativ un an de la aprobarea în Parlament a Planului Național de Combatere a Cancerului, care ar permite pacienților oncologici tratamente moderne, acesta nu este încă funcțional.

Protestul a fost organizat de comunitatea Declic și de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, cel mai mare ONG ce reprezintă pacienții oncologici din România.

Cu toate acestea, foarte puține publicații au dezbătut subiectul. De ce? Pentru că, așa cum au dezvăluit cei de la Recorder.ro, presa este cumpărată, tăcerea presei este cumpărată. Au ales să tacă, pentru că nume grele ar putea fi trase la răspundere: Ciolacu și Rafila se află printre ei.

Sursă Foto – Facebook Times New Roman

Mesajul organizatorilor protestului

„Vino și tu, marți, pe 17 octombrie, la protestul de la Guvern. Hai să cerem deblocarea Planului Național de Combatere a Cancerului! Planul care ar permite pacienților oncologici tratamente moderne nu e funcțional.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu-și respectă propriul termen stabilit pentru publicarea normelor care ar debloca planul.

Am decis, împreună cu membrii Declic, să organizăm un protest cu impact puternic, menit să-i sensibilizeze pe acești doi politicieni și să-i trezească la realitate.

Vom aduce în Piața Victoriei, chiar sub geamul Guvernului, 153 de saci simbolizând cadavrele celor care mor zilnic de cancer în România. Vom avea și pancarte cu mesaje pentru politicieni. Hai și tu să ții o pancartă!”, se arată în mesajul organizatorilor protestului.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.