Alte sporturiSport

Protecţii dentare inteligente pentru jucătorii de rugby

World Rugby, organismul internațional de conducere pentru rugby, a anunțat că va testa noi protecții dentare „inteligente” în timpul unui turneu feminin.

LIVING ERA BANNER

Aceste protecții dentare au capacitatea de a transmite alerte în timpul meciului în cazul unui impact semnificativ sau al unui șoc violent la cap. Testarea acestor protecții are ca scop evaluarea eficacității lor în reducerea riscului de leziuni la cap și de a oferi un mecanism de alertă în cazul unor situații critice. Această inovație ar putea contribui la îmbunătățirea siguranței jucătorilor de rugby.

”World Rugby va evalua protocolul de evaluare a traumatismelor la cap (HIA) prin integrarea alertelor emise în timpul meciului folosind tehnologia inteligentă pentru protecţiile dentare, pentru a arăta dacă un jucător a suferit un nivel ridicat de şoc care ar putea duce la accidentare. Noul protocol şi noua tehnologie vor fi testate în cadrul turneului feminin de elită WXV (o nouă competiţie internaţională feminină – n.r.) din octombrie şi vor fi integrate în evaluarea traumatismelor la cap din ianuarie 2024”, a scris Federaţia internaţională de rugby într-un comunicat de presă.

Alertele transmise unui medic independent în timp real sunt un aspect crucial al acestei tehnologii.

World Rugby intenționează să investească două milioane de euro în dezvoltarea și implementarea acestei tehnologii, care este furnizată de compania americană Prevent Biometrics.

Această investiție reflectă angajamentul World Rugby de a asigura siguranța jucătorilor și de a reduce riscul de leziuni în rugby.

Această inovație reprezintă doar una dintre mai multele schimbări recomandate de World Rugby în ceea ce privește prevenția și gestionarea leziunilor, în special a comoțiilor cerebrale.

Aceste recomandări sunt parte a eforturilor constante ale World Rugby de a asigura siguranța jucătorilor de rugby la toate nivelurile.

Alte recomandări includ încurajarea jucătorilor să poarte protecții dentare pentru a preveni leziunile la nivelul gurii și extinderea perioadei de indisponibilitate a jucătorilor amatori după o comoție cerebrală la 21 de zile.

Problema sănătății jucătorilor, în special a comoțiilor cerebrale, este din ce în ce mai importantă în rugby și în sport în general, iar aceste măsuri reprezintă un pas semnificativ în direcția protejării jucătorilor.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *