Sănătate

Producătorii italieni de parmezan Parmigiano Reggiano vor începe să-și microcipeze produsele

Producătorii italieni de parmezan, Parmigiano Reggiano, au decis să implanteze microcipuri comestibile de mărimea unui grăunte de nisip în produsele lor, pentru a preveni falsificarea acestora de către alte companii din industrie, informează The Wall Street Journal.

Parmigiano Reggiano vor începe să-și microcipeze parmezanul

Producătorii de parmezan Parmigiano Reggiano implantează microcipuri în carcasele roților de brânză de 90 de kilograme pentru a combate reproducerea acestora de către alte companii din industrie.

Integritatea produselor Parmigiano Reggiano este protejată de Uniunea Europeană deoarece aceștia sunt producătorii originali, iar numele poate fi folosit doar pentru produsul autentic.

Parmigiano Reggiano trebuie să fie produsă într-o anumită zonă din regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei și cu standarde și tehnici de producție specifice. De asemenea, parmezanul trebuie să fie maturat timp de cel puțin un an.

Parmigiano Reggiano este un brand renumit pentru calitatea produselor sale, vândute la un preț mai mare decât brânza pur și simplu etichetată „parmezan”.

Potrivit aceleiași surse, microcipurile sunt fabricate din siliciu și au dimensiunea unui grăunte de nisip. Acestea vor fi amplasate pe eticheta standard de cazeină de pe roata de brânză. Microcipul poate fi apoi scanat pentru a obține un ID pe care cumpărătorii îl pot folosi pentru a se asigura că au primit un produs real.

Cipurile folosesc tehnologia blockchain și urmăresc roata de brânză până la locul de proveniență a laptelui care a fost folosit. Alte industrii iau în considerare utilizarea cipurilor, inclusiv producătorii de medicamente și de piese auto.

Cipurile nu pot fi citite de la distanță și nici nu pot fi folosite pentru a urmări pe cineva dacă sunt ingerate.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *