Internațional

Probleme pentru Donald Trump. Trebuie să plătească 355 de milioane de dolari amendă

Fostul președinte american, Donald Trump, se confruntă cu o lovitură dură, fiind amendat vineri cu 355 de milioane de dolari pentru fraudă financiară în cadrul imperiului său imobiliar Trump Organization. Pe lângă această amendă uriașă, i s-a interzis lui Trump să conducă afaceri în statul New York timp de trei ani, conform AFP.

Această decizie marchează un moment critic pentru fostul lider de la Casa Albă, care a condus Statele Unite între 2017 și 2021. Trump, un magnat milionar care a schimbat peisajul politic al democrației americane, și-a exprimat ambiția de a reveni la conducere în noiembrie, confruntându-se cu democratul Joe Biden.

Donald Trump, amendat

În timp ce Trump a catalogat procesul drept „total fals”, această amendă și interdicție ar putea avea consecințe semnificative asupra viitorului său politic și afacerilor sale.

Decizia radicală a judecătorului Arthur Engoron de la Curtea Supremă a statului New York a pus o piatră de hotar în calea lui Donald Trump, privându-l de gestionarea oricărei afaceri sau entități juridice în New York timp de trei ani și impunându-i amenzi de 354,86 milioane de dolari, conform unui document judiciar dens în 92 de pagini.

Această hotărâre vine în urma unei plângeri depuse de procurorul general al statului, Letitia James, împotriva lui Trump și a celor doi fii adulți ai săi, Donald Jr. și Eric Trump, împreună cu grupul lor familial. Procesul civil, care a avut loc între octombrie și ianuarie, a vizat acuzații de înșelăciune.

În timp ce Letitia James a cerut despăgubiri de 370 de milioane de dolari, decizia judecătorului Engoron marchează o victorie semnificativă pentru statul New York și pentru întreaga țară, potrivit afirmațiilor sale de vineri. Acest verdict reprezintă un pas important în eforturile de a aduce responsabilitate în fața legii, chiar și pentru cei mai înalți și influenți indivizi.

Pe reţeaua sa Truth Social, Donald Trump l-a acuzat pe judecătorul Engoron că este „veros”, iar pe procuroarea generală „total coruptă”. Principalul favorit al primarelor republicane pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie a denunţat încă o dată o „ingerinţă electorală”, notează Agerpres.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.