ActualitateEveniment

Prins cu droguri în haine, un bărbat le-a spus jandarmilor că le-a găsit în bluza abia cumpărată

Jandarmii din Constanța au prins un bărbat care deținea substanțe interzise. Prins în fapt, acesta le-a spus oamenilor legii că le-a găsit în bluza pe care tocmai ce o cumpărase.

LIVING ERA BANNER

Individul a afirmat forțelor de jandarmi că achiziționase recent o bluză de trening și că nu era conștient de prezența pachețelelor de staniol din buzunarul său.

În urma acestui incident, a fost condus la sediul Jandarmeriei, unde i-au fost întocmite documente oficiale pentru deținerea de substanțe interzise conform Legii 143/2000, care vizează combaterea traficului și consumului ilegal de droguri. Substanțele descoperite au fost confiscate și vor fi transmise autorităților de poliție pentru investigații ulterioare.

„Azi, 29.05.2024, în jurul orei 01,00, în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare pe strada Anghel Saligny din oraşul Cernavodă, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au observat un bărbat de 29 de ani care a părut agitat la vederea patrulei. Acest fapt i-a determinat pe oamenii legii să-l legitimeze şi ulterior să-l controleze corporal. În urma controlului corporal jandarmii au descoperit asupra sa, în buzunarul bluzei, şapte pacheţele de staniol care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde-oliv, susceptibilă a avea efecte psihoactive”, se arată în comunicatul IJJ Constanţa, potrivit Agerpres.

Ieri, 28 mai 2024, tot la Constanța, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 2 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație. În sarcina unuia dintre aceștia s-a reținut și săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, se arată în comunicatul DIICOT.

Din cercetările efectuate, se pare că în perioada martie – aprilie 2024, inculpații au procurat, deținut și vândut diferite cantități de substanțe psihoactive (2-CMC și 2 MMC) către consumatori din județul Constanța, pentru sume cuprinse între 450 și 750 lei.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.