Travel

Prima țară care introduce pașapoartele digitale

Pașapoartele digitale sunt aici! Dar numai dacă ești finlandez și zbori de la Helsinki la Marea Britanie, notează CNN.

În cadrul unui program pilot de vârf, realizat de Garda de Coastă finlandeză, călătorii de pe unele zboruri Finnair pot acum să treacă rapid prin controlul la frontieră folosind o versiune digitală a pașaportului lor.

Alte destinații cu siguranță vor urma exemplul acestei națiuni nordice iubitoare de inovații.

Chiar săptămâna trecută, Aeroportul Changi din Singapore a anunțat că va face acest pas în 2024. Este încă o veste bună pentru locuitorii din Singapore, care deja se bucură de călătorii fără vize pentru mai multe destinații decât cetățenii oricărei alte țări sau orașe-state.

Acesta este motivul pentru care Singapore ocupă primul loc în lista din 2023 a „celor mai puternice” pașapoarte din lume.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *