Politică

Președintele El Salvadorului, Nayib Bukele, propune unirea celor 7 state din America Centrală

Nayib Bukele, președintele El Salvadorului, a ajuns pe primele pagini ale presei internaționale în urmă cu patru luni după ce a reușit reprimarea faimoasei organizații criminale MS-13. American Centrală a fost vizibil revoluționată de inițiativa sa împotriva bandelor, iar alte țări din regiune, precum Honduras, au de gând să urmeze exemplul. Bukele și-a început mandatul în 2019, iar una dintre primele sale propuneri a fost unificarea întregii Americi Centrale, intenționând să creeze ceva similar cu „Uniunea Europeană”, ceea ce ar duce la stabilizarea economiei și peisajului politic din zonă.

Diviziunile create acum 200 de ani

Dominația colonială a Spaniei a fost înlăturată complet în anul 1821, la scurt timp formându-se Imperiul Mexican, alcătuit din Mexic, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica și Guatemala de astăzi, însă această unificare nu a durat mult.

În 1823, El Salvador s-a alăturat Republicii Federale a Americii Centrale, din care făceau parte țări vecine precum Guatemala, Honduras, Nicaragua și Costa Rica, uniune care a rezistat până în 1841, când El Salvador a devenit o țară independentă, însă Bukele ar vrea să revină la o astfel de alianță.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARRIO (@torontolatinos)

„A venit timpul să unim America Centrală, cu granițe deschise sau cu un fel de comunitate de națiuni, precum Uniunea Europeană”, a declarat Bukele. „Noua generație va face ca acest lucru să se întâmple, deoarece diviziunile create acum 200 de ani nu mai înseamnă nimic pentru ei.”

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *