Mediu

Premierul Greciei spune că schimbările climatice „nu sunt o scuză”

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia trebuie să ia mai multe măsuri pentru a combate efectele schimbărilor climatice, în timp ce incendiile de vegetație de pe continent au ars ferme și fabrici în timpul nopții, transmite Reuters.
 

 

Incendiile din întreaga țară, care au fost alimentate de vânturi puternice și de temperaturi de peste 40 de grade Celsius, au ucis miercuri, 26 iulie, alte două persoane în centrul Greciei, numărul morților în urma incendiilor ajungând la cinci.
 
Începând de miercuri, oficialii au ordonat evacuarea mai multor comunități din zona grav afectată din Magnesia, o zonă de coastă la nord de Atena.

Un depozit de muniții a explodat

 
Mai multe persoane au fost nevoite să evacueze, unele cu ajutorul unor bărci rapide private, în timp ce joi, 27 iulie, s-au reaprins flăcările și s-au auzit explozii la un depozit de muniții din orașul de coastă Nea Aghialos, a relatat televiziunea de stat elenă.
 
Citând surse anonime, ERT a declarat că depozitul de muniții aparținea forțelor aeriene grecești. Nu au existat rapoarte imediate cu privire la răniți.
 
Pompierii au declarat că peste 500 de incendii de vegetație și-au făcut simțită prezența în toată țara până acum, în acest an. În timp ce incendiile de vară sunt frecvente în Grecia, oamenii de știință spun că temperaturile mai ridicate și vremea mai uscată o transformă într-un punct fierbinte mediteranean pentru schimbările climatice.
 
Mitsotakis a declarat că Grecia trebuie să își reformeze politicile de combatere și prevenire a incendiilor și să facă mai mult pentru a atenua impactul schimbărilor climatice.
 
„Criza climatică poate fi o realitate, dar nu poate fi o scuză”, a spus el în timpul unei întâlniri cu președintele Katerina Sakellaropoulou.
 
„Țara noastră ar trebui să ia mai multe măsuri… pentru a fi pregătită să atenueze, pe cât posibil, efectele unei realități pe care începem deja să o simțim și care ar putea avea efecte dramatice asupra multor aspecte diferite ale vieții noastre economice și sociale”, a spus el.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

LIVING ERA BANNER
Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *