Lifestyle

Pianul lui Freddie Mercury a fost vândut pentru suma de 1,74 milioane de lire sterline

Pianul Yamaha baby grand al lui Freddie Mercury a fost vândut pentru suma de 1,74 milioane de lire sterline într-o licitație desfășurată miercuri seara, pe fondul criticilor exprimate de unii fani și de Brian May., notează The Guardian.

LIVING ERA BANNER

Liderul trupei Queen și-a lăsat casa sa din Kensington, Garden Lodge, și toate bunurile sale prietenei apropiate Mary Austin. La mai bine de 32 de ani de la moartea sa, Austin vinde conținutul casei la Sotheby’s, iar o parte din încasări va merge la organizații de caritate după cele șase zile de licitație.

Oamenii au aplaudat și au aclamat la sediul Sotheby’s de pe Bond Street. O ușă de grădină acoperită cu graffiti a fost vândută pentru mai mult de 400.000 de lire sterline.

Ușa este acoperită cu tributuri scrise pentru Mercury de fani din întreaga lume, în mai multe limbi și pe parcursul mai multor decenii. Casa de licitații estimase că aceasta ar putea obține până la 25.000 de lire sterline.

Pianul Yamaha al lui Mercury, pe care a compus unele dintre cele mai mari hituri ale trupei, a fost vândut pentru suma de 1.742.000 de lire sterline, deși se estima că ar putea ajunge până la 3 milioane de lire sterline.

Manuscrisul celebrului hit al formaţiei Queen, „Bohemian Rhapsody„, scris de mână de Freddie Mercury s-a vândut pentru suma de 1,38 milioane de lire sterline, depășind prețul său maxim estimat de 1,2 milioane de lire sterline. Piesa urma ar fi trebuit numească inițial Mongolian Rhapsody.

Mai mult de 6.000 de persoane au urmărit licitația online, iar mulți au exprimat dezamăgirea față de vânzarea bunurilor lui Mercury.

În contrast cu pianul, multe dintre primele obiecte din licitație au fost vândute la câteva ori prețurile lor catalogate. Acestea includ o cutie Fabergé de 5 cm cu un preț estimat între 6.000 și 8.000 de lire sterline, care a fost adjudecată pentru 95.250 de lire sterline; o lampă de masă Tiffany la 60.960 de lire sterline, de șase ori prețul său de pornire; și un bufet din 1895 la 31.760 de lire sterline.

Brățara din argint în formă de șarpe pe care Mercury a purtat-o în videoclipul piesei „Bohemian Rhapsody” s-a vândut pentru suma de 698.500 de lire sterline, depășind semnificativ estimarea inițială care era de până la 9.000 de lire sterline.

Un inel Cartier cu onix și diamante, care a fost un cadou de la Sir Elton John pentru Mercury, s-a vândut pentru suma de 273.000 de lire sterline, aproape de 70 de ori mai mult decât estimarea inițială.

O broșă de aur „Queen No 1” de la Cartier s-a vândut pentru suma de 165.000 de lire sterline. Managerul trupei, John Reid, a oferit câte o astfel de broșă fiecărui membru al Queen când piesa „Bohemian Rhapsody” a ajuns pe locul 1 în topurile din Marea Britanie în 1975, conform casei de licitații.

Brian May, chitaristul Queen, a declarat că nu va urmări licitația.

Într-o postare pe Instagram înainte de vânzare, el a scris: „Mâine… cele mai intime lucruri personale ale lui Freddie și scrisorile care au făcut parte din ceea ce am împărtășit atât de mulți ani vor fi vândute și vor dispărea pentru totdeauna. Nu pot să mă uit. Pentru noi, cei mai apropiați prieteni și familia lui, este prea trist.”

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *