LifestyleȘtiați că...

Peste 8 milioane de mașini circulă zilnic în România

Peste 8 milioane de mașini circulă zilnic în România, conform datelor Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări. Acest număr reprezintă o creștere semnificativă în ultimul deceniu, deoarece acum 10 ani, în țară erau înregistrate numai 6 milioane de mașini. În plus, aproximativ 500.000 de mașini sunt produse anual în România.

Parcul auto din România a crescut considerabil, depășind acum 8 milioane de autoturisme. În urmă cu 10 ani, acesta era cu 25% mai mic, înregistrând doar 6 milioane de autoturisme. Bucureștiul este lider în acest sens, cu 1,3 milioane de mașini înmatriculate în prezent, la 2 milioane de locuitori declarați oficial!

„La început a crescut numărul pentru că am început să gustăm din capitalism. La noi, mașina este și o chestiune de statut social. În ultima vreme crește ponderea mașinilor electrice în România. Vedem multe Tesla care fac parte din sectorul de lux. În București sunt 1,5 milioane de mașini, în contextul în care populația oficială este de 2 milioane. Următorul pas este să renunțăm la ele, dacă ne uităm la alte țări. Scopul este un mediu mai sustenabil, cum ar fi transportul în comun”, a declarat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, pentru Aleph News.

București, oraș sufocat de mașini

Traficul din București este cunoscut pentru aglomerația intensă și problemele recurente legate de mobilitate. Orașul, fiind una dintre cele mai populate și dezvoltate zone urbane din România, se confruntă cu o rețea rutieră densă și o creștere constantă a numărului de autovehicule.

În timpul orelor de vârf, străzile principale și arterele importante se blochează rapid, iar drumurile devin sufocate de mașini. Fenomenul este exacerbat în special în zona centrală a orașului și în apropierea principalelor puncte de interes și centre comerciale.

Gestionarea traficului rămâne una dintre problemele majore cu care se confruntă orașul și reprezintă un punct focal al dezbaterilor și eforturilor de îmbunătățire a calității vieții în capitala României, București.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.