Travel

Patru localuri din Lima au intrat în top 50 cele mai bune restaurante

Restaurantul Central din Lima, Peru, a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în topul 50 de restaurante din lume. Acest lucru subliniază diversitatea și calitatea bucătăriei peruane, care include o gamă largă de ingrediente și influențe culturale. 

Top 50 cele mai bune restaurante

Spania are șase restaurante în top 50 și trei dintre ele se află în top 5. Barcelona, Madrid și regiunea Țării Bascilor sunt cunoscute pentru oferta lor culinară deosebită, iar prezența lor în acest top reconfirmă reputația lor în gastronomie, potrivit CNN.

Această recunoaștere internațională subliniază bogăția și calitatea bucătăriei spaniole. Este o destinație minunată pentru iubitorii de mâncare care doresc să experimenteze arome și tehnici culinare autentice într-un cadru diversificat și vibrant.

Spania are o moștenire culinară excepțională și o istorie impresionantă în industria restaurantelor.

Restaurantul El Bulli a fost un adevărat pionier în lumea gastronomiei, și, de-a lungul anilor, a influențat în mod semnificativ bucătăria moleculară și gastronomia creativă. Obținerea locului 1 de cinci ori în Top 50 de restaurante din lume este o realizare remarcabilă și confirmă reputația Spaniei ca destinație culinară de prim rang.

Cu o varietate incredibilă de ingrediente și tehnici regionale, Spania oferă o gamă largă de opțiuni culinare pentru toți cei care vizitează țara. De la tapas și paella la preparate tradiționale precum jamón serrano și gazpacho, gastronomia spaniolă este un adevărat festin pentru simțuri.

Mai mulți dintre bucătarii de la restaurantele spaniole premiate în acest an – unde Spania a ocupat locurile 2, 3 și 4, plus alți trei în top 50 – au fost pregătiți la El Bulli sub îndrumarea lui Ferran Adrià, un pionier al gastronomiei moleculare (sau cocina de vanguardia, cum preferă Adrià să o numească). Pregătirea și influența lui Adrià s-au extins mult dincolo de granițele Spaniei.

José Andrés este un bucătar de renume mondial și un ambasador al bucătăriei spaniole. Experiența sa la El Bulli, sub îndrumarea lui Ferran Adrià, cu siguranță a contribuit la dezvoltarea abilităților sale culinare și la pasiunea sa pentru inovație în bucătărie.

Faptul că a decis să își continue cariera în Statele Unite și să își deschidă propriul grup de restaurante arată influența semnificativă a bucătăriei spaniole în lumea gastronomiei.

José Andrés este, de asemenea, cunoscut pentru activitățile sale filantropice și pentru implicarea sa în furnizarea de ajutor umanitar în situații de criză. Munca sa nu se rezumă doar la a găti, ci și la a face lumea un loc mai bun prin intermediul bucătăriei și al acțiunilor caritabile.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *