Internațional

Orașul în care trebuie să plătești de la 76.000 de dolari doar pentru a conduce

Ca să deții o mașină te costă. În România plătești, printre altele, taxe de drum, asigurare, CASCO etc. În Singapore trebuie să achiți o taxă care pleacă de la 76.000 de dolari doar pentru a putea deține o mașină.

Un certificat de drept de 10 ani, o licență pe care rezidenții orașului trebuie să o obțină înainte de a putea cumpăra un vehicul, a atins recent un preț record minim de 76.000 de mii de dolari, conform datelor furnizate de Autoritatea de Transport Terestru. Aceasta reprezintă o creștere de peste patru ori față de costul din 2020, notează CNN.

Licența permite cumpărarea unei mașini standard de Categoria A, care include vehicule cu motoare de dimensiuni mici până la mijlocii.

Însă, pentru cei care doresc să opteze pentru vehicule mai mari sau mai luxoase, precum SUV-uri, costul licenței pentru Categoria B a crescut la 106.630 de mii de dolari, față de nivelul anterior de 102.900 de dolari.

Sistemul de cote a fost introdus în 1990 pentru a minimiza traficul și a reduce emisiile într-un oraș-stat înfometat de spațiu, care găzduiește 5,9 milioane de locuitori, dar care se mândrește cu o rețea de transport public impresionantă.

„Va fi și mai rău”

Ricky Goh, un dealer auto local, a declarat că „aproape a leșinat” când a auzit despre creșterea prețurilor. „Vânzările sunt deja foarte slabe. Iar acum, odată cu aceste creșteri, va fi și mai rău”, a declarat el pentru CNN.

„Alerg foarte mult, îmi duc copiii la școală și îi iau de la școală, dar folosesc mașina și pentru alte activități, cum ar fi lecțiile de înot. Am nevoie de mașina mea. Nu ar fi deloc convenabil să iau un taxi peste tot pe unde mă duc”, a spus Wong Hui Min, mamă a doi copii.

„În medie, o familie din Singapore trebuie să economisească ani de zile doar pentru a-și cumpăra o mașină care să o ajute la nevoile sale”, a continuat Wong, adăugând: „Nu știu dacă îmi pot permite să îmi păstrez mașina pe termen lung”.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *