ActualitateMediu

Orașul Brașov vrea să treacă la următorul nivel și să devină o localitate sustenabilă

Orașul Brașov va deveni, în viitor, 100% sustenabil. Primăria continuă transformarea localității și dorește ca 90% din necesarul energetic pentru școli, clădiri publice și iluminat să fie asigurat de un parc fotovoltaic, pentru moment.

LIVING ERA BANNER

Centrala, ce se va întinde pe o suprafață de 22 de hectare în cartierul Stupini, va asigura 90% din necesarul energetic pentru școli, clădiri publice și iluminatul stradal din Brașov. Va avea o putere electrică instalată de 20 MegaWați în curent continuu, la nivelul panourilor fotovoltaice. O parte din fonduri provine din finanțare nerambursabilă europeană.

Punerea în funcțiune a parcului fotovoltaic va acoperi 89,72% din necesarul de energie electrică pentru diverse instituții și servicii din Brașov. Acestea includ 21 de colegii și licee, 16 școli gimnaziale, 29 de grădinițe, 8 creșe, instituțiile de cultură, primăria și serviciile publice subordonate Consiliului Local, centrale și puncte termice, piețe, parcări multietajate, baze sportive, sistemul de iluminat public și semaforizare, precum și energia necesară pentru domeniul schiabil, inclusiv sistemele de producere a zăpezii artificiale și de pompare.

Conform reprezentanților constructorului, lucrările de amenajare a parcului fotovoltaic vor fi finalizate în câteva săptămâni, urmând ca la sfârșitul lunii iunie să înceapă probele tehnice.

Brașovul, situat în inima Transilvaniei, este un oraș bogat în istorie și frumuseți naturale. Cunoscut pentru atmosfera sa medievală și arhitectura sa impresionantă, Brașovul atrage vizitatori din întreaga lume. Cetatea sa veche, cu zidurile sale imponente și turnurile bine păstrate, oferă o călătorie în timp către epoca medievală. Străzile înguste ale centrului vechi sunt pline de cafenele primitoare, restaurante tradiționale și magazine de suveniruri, creând o atmosferă vibrantă și plină de viață.

Priveliștea măreță a Munților Carpați care înconjoară orașul adaugă o notă de frumusețe naturală. Cu numeroasele sale trasee de drumeții și pârtii de schi în apropiere, Brașovul este o destinație populară pentru iubitorii de natură și aventură.

Pe lângă farmecul său istoric și peisajele sale spectaculoase, Brașovul este un important centru cultural și economic în regiune. Evenimentele culturale, festivalurile și târgurile care au loc aici atrag participanți din toate colțurile lumii și contribuie la atmosfera vibrantă a orașului.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.