Film

Oppenheimer. Robert Downey Jr. spune că Cillian Murphy a făcut cel mai mare sacrificiu dintre toți actorii pe care i-a văzut vreodată

Într-un interviu acordat în exclusitivate publicației People.com, Robert Downey Jr. a vorbit despre Cillian Murphy în rolul lui J. Robert Oppenheimer.

La fel ca mulți alții care l-au văzut pe Oppenheimer, Robert Downey Jr. a fost impresionat de interpretarea maginifică a lui Cillian Murphy în rolul lui J. Robert Oppenheimer, fizicianul american care a condus efortul Statelor Unite de a crea o bombă atomică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Într-un interviu acordat sursei citate, Downey, în vârstă de 58 de ani, a spus despre partenerul său Oppenheimer: „Nu am asistat niciodată în cariera mea la un sacrificiu mai mare din partea unui actor principal.” Downey, care îl interpretează în film pe președintele Comisiei pentru Energie Atomică, Lewis Strauss, spune că a fost impresionat de „angajamentul” lui Murphy față de uriașa întreprindere de a conduce epopeea de trei ore a lui Christopher Nolan. „Știa că va fi o cerere colosală când Chris l-a sunat. Dar cred că a avut și umilința necesară pentru a supraviețui jucând un asemenea rol”, spune Downey. „Îl sunam și în îi propuneam să mergem în vacanță, iar el îmi răspundea: ‘Oh, trebuie să învăț 30.000 de cuvinte în olandeză. Distracție plăcută’. Dar asta este natura cererii.”

Florence Pugh, în vârstă de 27 de ani, care își împarte majoritatea scenelor cu Murphy în rolul lui Jean Tatlock, una dintre iubirile majore din viața lui Oppenheimer, l-a lăudat și ea. „Chris a avut în Cillian unul dintre cei mai incredibili protagoniști. Este un actor pe care îl urmăresc de ceva vreme și cu care am vrut să lucrez de mult timp. Ar trebui să fii nebun să spui nu. A fost cu adevărat una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le-am avut.” „Să lucrez cu el a fost extrem de impresionant”, continuă ea. „În fiecare zi, el apare știind fiecare mod posibil, intonație, inflexiune despre cum să dea viață acestui personaj. Asta a fost extrem de impresionant pentru mine. Acesta este motivul pentru care este unul dintre cei mai mari.” Angajamentul lui Murphy pentru acest rol a inclus respectarea unei diete foarte restrictive pentru a semăna mai mult cu Oppenheimer.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *