Tech

OpenAI lansează aplicația oficială ChatGPT pentru Android

Pe 21 iulie, OpenAI a dezvăluit planul său de a lansa o versiune Android a popularului chatbot de inteligență artificială (IA) ChatGPT. În luna mai a acestui an a fost lansată versiunea pentru iOS, iar în săptămânile ce urmează se vor bucura și utilizatorii Android de versiunea pentru telefon. Compania a anunțat lansarea într-un tweet și a oferit o pagină de precomandă în Google Play Store, permițând utilizatorilor să se înregistreze pentru instalare odată ce aplicația este gata. Anunțul urmează eforturilor recente ale OpenAI de a spori siguranța și transparența instrumentelor sale. Compania a fost supusă unei analize amănunțite din cauza preocupărilor legate de dezinformările generate de inteligența sa artificială.

LIVING ERA BANNER

OpenAI evidențiază măsurile de securitate îmbunătățite ale aplicației pentru Android în comparație cu versiunea web. De asemenea, aceasta va oferi funcții precum sincronizarea istoricului conversațiilor între dispozitive, similar cu versiunea pentru iOS. Prin introducerea aplicațiilor pentru Android și iOS, OpenAI concurează direct cu Bing Chat de la Microsoft, care utilizează, de asemenea, tehnologia GPT-4 a OpenAI. Aplicațiile reprezintă un mijloc alternativ de testare a modelelor lingvistice mari (LLM) fără a se baza pe un browser web. Această lansare coincide cu lansarea de către Google a chatbotului Bard în Uniunea Europeană și în Brazilia. De asemenea, apar și alți concurenți, cum ar fi Anthropic, cu asistentul său Claude 2, care oferă funcționalități care depășesc versiunea plătită a ChatGPT de la OpenAI. ChatGPT a înregistrat o scădere a traficului în luna iunie – prima de la lansarea sa. Comunitatea criptografică a îmbrățișat ChatGPT și alte chatboturi de inteligență artificială, unii chiar utilizând tehnologia pentru a dezvolta noi token-uri.

Ce este ChatGPT?

ChatGPT este un chatbot lansat de OpenAI în noiembrie 2022. A fost lansat ca prototip la 30 noiembrie 2022 și a atras rapid atenția pentru răspunsurile sale detaliate și răspunsurile articulate în multe domenii de cunoaștere. Acuratețea sa faptică neuniformă a fost identificată ca un dezavantaj semnificativ.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *