Internațional

„One Chip Challenge.” Provocarea care omoară tinerii. Produsul a fost retras de pe piață

Retragerea produsului „One Chip Challenge” de pe rafturile magazinelor din Statele Unite ale Americii vine în urma unei tragedii în care un adolescent din Massachusetts și-a pierdut viața ca urmare a unei tendințe virale pe rețelele sociale legate de acest produs. Este important să se pună accent pe siguranța consumatorilor, iar această măsură reprezintă un răspuns la un incident grav asociat cu acest produs.

LIVING ERA BANNER

„One Chip Challenge”

„One Chip Challenge” este un produs cunoscut pentru nivelul său extrem de picant. Conține un singur chips foarte picant, iar ingredientele includ porumb albastru, ulei de floarea-soarelui și/ sau de șofrănel, Carolina Reaper Pepper, Naga Viper Pepper și sare de mare. Este un produs notoriu pentru provocarea picantă pe care o oferă celor care îndrăznesc să îl consume.

Provocarea „One Chip Challenge” implică consumul acestui chips extrem de picant, cu o condiție suplimentară: participanții trebuie să încerce să nu consume apă sau alte alimente cât mai mult posibil, sporind astfel intensitatea experienței picante.

Într-adevăr, compania Paqui se află în mijlocul unui scandal în Statele Unite ale Americii în urma asocierii produsului lor cu moartea tragică a unui adolescent din Massachusetts, Harris Wolobah. Părinții acestuia consideră că provocarea „One Chip” a fost factorul care a dus la decesul fiului lor. Poliția a intervenit la domiciliu și l-a găsit pe Wolobah la podea.

A fost transportat de urgență la spital, unde, din păcate, a fost declarat mort. Aceasta este o tragedie și ridică serioase întrebări cu privire la siguranța produselor și la nevoia de a reglementa și educa cu privire la astfel de provocări periculoase.

„Sper, mă rog la Dumnezeu ca niciun părinte să nu treacă prin ceea ce trec eu. Nu vreau să văd pe nimeni suferind așa cum sufăr eu. Îmi lipsește atât de mult fiul meu. Mi-e atât de dor de el,” a spus mama pentru WBZ-TV.

Reacția companiei

”Paqui One Chip Challenge este destinat exclusiv adulților, cu o etichetare clară și proeminentă care evidențiază faptul că chipsul nu este pentru copii sau pentru orice persoană sensibilă la alimentele picante sau care suferă de alergii alimentare, este însărcinată sau are probleme de sănătate.

Am observat o creștere a numărului de adolescenți și alte persoane care nu țin cont de aceste avertismente. 

Ca urmare, deși produsul continuă să respecte standardele de siguranță alimentară, din precauție, lucrăm în mod activ cu comercianții noștri cu amănuntul pentru a retrage produsul de pe rafturi.

Oferim, de asemenea, rambursări pentru produsul nostru single-serve one chip challenge”, a transmis compania.

„One Chip Challenge” poate fi găsit în România pe site-uri de specialitate și poate fi achiziționat pentru suma de 50 de lei.

Cu toate acestea, în urma incidentului tragica din Statele Unite, ar trebui să se ia în considerare cu atenție participarea la astfel de provocări picante și să se asigure siguranța personală.

Consumul unor produse extrem de picante poate avea consecințe serioase asupra sănătății, iar participanții ar trebui să fie bine informați și să aibă grijă de propria lor stare de bine.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *