Internațional

Oficial. Vladimir Putin candidează pentru un nou mandat la cârma Rusiei

Vladimir Putin a făcut anunțul oficial că va candida pentru un al cincilea mandat de președinte în cadrul alegerilor planificate pentru anul viitor. În cazul unei victorii, acesta ar urma să conducă țara până în anul 2030.

Vladimir Putin își anunță oficial candidatura pentru încă un mandat de președinte

Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a comunicat soldaților care au participat la războiul din Ucraina că intenționează să candideze din nou la alegerile prezidențiale din 2024.

Această decizie îi va oferi posibilitatea să rămână în funcție cel puțin până în anul 2030. Informația a fost confirmată și de către TASS, agenția de știri rusă de stat.

După ceremonia în care Vladimir Putin a acordat cea mai înaltă distincție militară a Rusiei veteranilor, jurnaliștii agențiilor de presă internaționale descriu o scenă în care un comandant militar rus l-a abordat pe președinte și i-a cerut să se prezinte din nou la alegerile din 2024.

În ceea ce pare a fi o discuție neoficială, Putin a declarat: „Nu voi ascunde faptul că am avut gânduri diferite în momente diferite, dar acum este timpul să iau o decizie. Voi candida pentru postul de președinte al Federației Ruse.”

Vladimir Putin, unul dintre cei mai influenți lideri contemporani, s-a născut la 7 octombrie 1952 în Leningrad, Uniunea Sovietică (astăzi Sankt Petersburg, Rusia). Putin și-a început cariera în cadrul serviciilor secrete sovietice, KGB, unde și-a câștigat o reputație solidă în domeniul informațiilor și al securității.

Cariera politică a lui Putin a luat amploare în anii 1990, când a devenit primar al orașului Sankt Petersburg. În 1999, președintele Boris Elțîn l-a numit prim-ministru al Rusiei, iar în același an, Putin a devenit președinte interimar.

În următoarele alegeri prezidențiale din 2000, a fost ales în mod oficial ca președinte al Rusiei. Din acel moment, Putin și-a consolidat puterea și a fost reales în funcție pentru mai multe mandate, exercitând influența sa asupra țării într-o manieră distinctivă.

Putin este adesea descris ca un lider cu o abordare pragmatică, puternic ancorat în principiile patriotismului rus și al afirmării independenței țării pe scena internațională.

Politica sa externă a fost marcată de consolidarea poziției Rusiei pe plan global și de respingerea unor influențe occidentale percepute ca amenințări la adresa suveranității ruse.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.