Mediu

O paleontologă a descoperit fosilele de 500 de milioane de ani ale unui nou tip de vierme marin

O paleontologă de la Universitatea din Kansas a dezgropat recent un vierme marin străvechi nedescoperit până acum și l-a denumit după un monstru celebru din cultura pop.

LIVING ERA BANNER

Fosilele de 500 de milioane de ani

Rhiannon LaVine, o cercetătoarea asociată cu Institutul de Biodiversitate și Muzeul de Istorie Naturală al Universității din Kansas, a descoperit fosilele vechi de 500 de milioane de ani ale unui nou tip de vierme marin în timp ce lucra la formațiunea geologică numită Spence Shale.

„Într-una dintre ultimele dăți când am fost acolo, am despicat una dintre aceste bucăți de rocă și am știut instantaneu că ceva nu era normal”, a declarat LaVine în cadrul unui comunicat de presă al universității.

LaVine a fost foarte încântată de noua descoperire mai ales deoarece a avut onoarea de a numi viermele, fiind cea care l-a descoperit și coautor al lucrării axate pe el, este explicat în comunicat.

Inspirația pentru denumirea fosilei a venit din romanele „Dune” ale lui Frank Herbert, Shai-Hulud, paleontologul a dat descoperirii numele științific de Shaihuludia shurikeni.

Sursă poză- Universitatea din Kansas

„A fost primul lucru care mi-a venit în minte, pentru că sunt un mare tocilar, iar la acea vreme iubeam filmele «Dune»”, a spus LaVine.

LaVine și coautorii săi au descris viermele de mare ca având „aproximativ 7 sau 8 centimetri lungime, poate puțin mai scurt decât lungimea unui smartphone”.

Conform cercetătorilor, fosila este o specie de anelide necunoscută până acum, mai exact o încrengătură de aproximativ 21.000 de specii de viermi care se găsesc în întreaga lume, a relatat Universitatea din Kansas.

Specimenul fosil face parte acum din colecția paleontologică permanentă a Institutului de Biodiversitate al Universității din Kansas.

Sursă poză- Universitatea din Kansas

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *