Tech

O fetiță în vârstă de 6 ani este cea mai tânără dezvoltatoare de jocuri video din lume

La doar 6 ani și 335 de zile, Simar Khurana a devenit cea mai tânără dezvoltatoare de jocuri video din lume prin crearea unui joc video distractiv, dar și educativ, pentru copii, notează guinnessworldrecords.

Copiii de această vârstă obișnuiesc să-și petreacă mult timpul liber jucându-se pe diverse dispozitive, dar tânăra din Beamsville, Ontario, Canada, a decis că vrea să le creeze și ea. De aceea, acum mai puțin de un an, a început să învețe programare, participând la trei cursuri pe săptămână.

Tatăl lui Simar, Paras, a fost cel care a observat aptitudinile fiicei sale pentru matematică și programare.

„Simar a învățat matematica singură uitându-se la videoclipuri de pe YouTube,” ne-a spus el.

„Încă din grădiniță, putea să facă matematică de nivelul clasei a treia. Ea crea obiecte și jocuri din ceea ce avea la îndemână, uneori chiar și din hârtie.”

Am simțit că ea va excela în programare, având o combinație ideală de abilități. Așa că am decis să o înscriu la o clasă de programare demonstrativă, iar ea a iubit-o!”

Găsirea unei clase de programare pentru Simar nu a fost ușoară, deoarece majoritatea instituțiilor de programare au refuzat să o accepte din cauza vârstei sale.

Dezvoltarea de jocuri necesită abilități avansate de citire și scriere, iar majoritatea oamenilor găseau dificil să creadă că Simar putea să le aibă la un nivel atât de înalt pentru vârsta ei. Cu toate acestea, după o căutare îndelungată, a fost găsit un profesor și călătoria de dezvoltare a lui Simar a început în cele din urmă.

După câteva luni de cursuri, ea a decis că dorește să creeze un joc video pentru copiii de vârsta ei.

„Provocarea Alimentelor Sănătoase”

După o vizită la medicul de familie, unde acesta a ținut o prelegere atât ei, cât și surorii ei mai mari, despre consumul de alimente nesănătoase, ea a venit cu ideea pentru joc, pe care l-a numit „Provocarea Alimentelor Sănătoase”.

Într-un mod foarte unic, Simar dorește să ajute colegii ei să învețe ce este considerat aliment sănătos și nesănătos, care sunt efectele alimentelor nesănătoase și cât de important este să avem o dietă echilibrată încă de la o vârstă fragedă.

Cu toate acestea, crearea jocului „Provocarea Alimentelor Sănătoase” de la zero nu a fost deloc ușoară.

De fapt, când Simar și tatăl ei au decis că ea va încerca să obțină un titlu Guinness World Records (n.r. Cartea Recordurilor), au realizat că au doar patru luni la dispoziție pentru a face acest lucru pentru a se încadra în limita de vârstă.

„Simar era hotărâtă și dispusă să muncească din greu”, a spus Paras. „Am crescut numărul de ore de cursuri […], ea a început să urmeze 4 cursuri pe săptămână. În același timp, învăța dans, gimnastică și karate, pe care voia să le continue, de asemenea.

Imaginați-vă un copil de 6 ani care merge la școală și apoi are 1-2 cursuri în fiecare zi și trebuie să lucreze la proiecte de programare care necesitau 1-2 ore de practică în fiecare zi.

A fost intens, chiar și pentru un adult!”, spune tatăl.

Simar iubește matematica și programarea, și spune că vrea să devină dezvoltator de jocuri video când va crește.

Ei bine, tehnic vorbind, deja este!

Recent, ea a făcut primii pași în domeniul Inteligenței Artificiale și învățării automate. Toate aceste cunoștințe sunt utile pentru oricine vrea să dezvolte jocuri și aplicații educaționale pentru copii.

Ea are și un canal de YouTube, numit „Simar’s World”, prin intermediul căruia intenționează să se conecteze cu alți copii și să împărtășească ideile ei pentru mai multe jocuri.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *