Internațional

Norvegienii vor să modifice durata unei zile la 26 de ore

Într-un proiect numit „MERtid”, norvegienii își propun să aducă o schimbare semnificativă în stilul lor de viață, dorind să modifice durata unei zile la 26 de ore. Această inițiativă urmărește să ofere oamenilor mai mult timp pentru activități și odihnă, promovând astfel bunăstarea și echilibrul în viața de zi cu zi.

Regiunea nordică Vadso, situată în cel mai nordic punct al Norvegiei, la granița cu Rusia, este în centrul acestui proiect inovator. Autoritățile locale și comunitatea își doresc să atragă mai mulți rezidenți și să îmbunătățească calitatea vieții în zonă. Cererea către Comisia Europeană pentru un fus orar separat este un pas important în direcția aceasta.

Prin extinderea duratei zilei la 26 de ore, locuitorii ar avea mai mult timp pentru activități recreative, timp liber și interacțiuni sociale. Această schimbare ar putea aduce beneficii semnificative în ceea ce privește sănătatea mentală și fizică, productivitatea și calitatea vieții în general.

Deși proiectul ridică întrebări și provocări logistice, este o expresie a dorinței comunității de a experimenta și de a găsi soluții inovatoare pentru a îmbunătăți viața în regiunea lor.

Proiectul „MERtid”

Proiectul „MERtid” este o inițiativă menită să celebreze și să promoveze stilul unic de viață al locuitorilor din regiunea nordică Vadso din Norvegia. Scopul principal al acestui proiect este de a oferi mai mult timp liber și flexibilitate în programul zilnic al oamenilor, permițându-le să se dedice activităților lor preferate și să-și trăiască viața într-un mod mai echilibrat și satisfăcător.

Prin extinderea duratei zilei la 26 de ore, comunitatea locală își propune să ofere oportunități mai ample pentru activități precum pescuitul, vânătoarea, învățarea de limbi noi și petrecerea timpului alături de cei dragi. Această schimbare ar putea contribui la îmbunătățirea calității vieții și la promovarea bunăstării mentale și fizice a locuitorilor.

În plus, autoritățile locale speră ca prin acest proiect să atragă mai mulți rezidenți în regiune și să încurajeze stabilitatea și creșterea comunității. Ei își doresc ca noii locuitori să vină nu doar din Norvegia, ci din întreaga lume, aducând diversitate și energie proaspătă în Vadso.

„Viața în această regiune îndepărtată și frumoasă din Norvegia oferă un sentiment special de pace și liniște, ceea ce permite o altă concepție despre timp”, scrie Pedersen în cererea sa adresată Comisiei Europene, potrivit presei internaționale.

De asemenea, ea adaugă că: „Nu este o problemă. Oamenii de aici apreciază cu adevărat timpul suplimentar din ziua lor, ceea ce ne permite să ne atingem obiectivele și visele personale, contribuind în același timp la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU și la combaterea schimbărilor climatice.”

Având propriul fus orar certificat în cadrul UE, regiunea speră să atragă mai mulți tineri. Obiectivul ca mai mulți oameni să descopere și să se stabilească în această zonă plină de aventură se aplică nu numai persoanelor din Norvegia, ci din întreaga lume. Acest lucru este crucial atât din punct de vedere geopolitic, dar și în ceea ce privește reziliența națională și considerentele de mediu.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.