Tech

NASA va construi un avion supersonic de pasageri în colaborare cu Boeing

NASA va începe proiectarea unui avion supersonic de pasageri care va atinge o viteză maximă de Mach 4, ceea ce îl va face mai rapid decât legendarul avion de spionaj SR-71 Blackbird, care a fost proiectat cu o viteză maximă de Mach 3,2.

NASA colaborează cu Boeing pentru a construi un avion supersonic de pasageri

Zborurile din Marea Britanie către New York durează de obicei între opt și nouă ore, deoarece actualele avioane de pasageri zboară la o viteză de aproximativ 600 km/h, iar NASA susține că noul avion supersonic va reduce timpul de călătorie de la New York la Londra la mai puțin de o oră și jumătate.

Călătoriile aeriene supersonice sunt încă interzise în mai multe țări din cauza boom-ului sonic devastator provocat atunci când este depășită viteza sunetului, printre acestea numărându-se și SUA.

Pentru a ocoli această problemă a depășirii barierei sunetului și a producerii unui boom sonic în timpul zborului, aeronavele vor circula mai mult deasupra oceanelor.

NASA și-a anunțat planurile de construire a avionului supersonic de pasageri la începutul acestei săptămâni, când au stabilit cincizeci de rute transoceanice care leagă orașe importante, în special deasupra Atlanticului de Nord și Pacificului.

De asemenea, cercetătorii lucrează de zeci de ani pentru a dezvolta o tehnologie care poate atenua cu succes boom-urile sonice, motiv pentru care obiectivul celor de la NASA este chiar proiectarea unui avion supersonic silențios experimental, ce va purta numele de X-59.

Pentru a demara procesul de proiectare a avionului supersonic, NASA va încheia două contracte pe un an cu firme din domeniul aerospațial, printre care și Boeing, ce va avea la dispoziție o echipă alcătuită din companii precum Exosonic, GE Aerospace, Georgia Tech Aerospace Systems Design Laboratory și Rolls-Royce North American Technologies, informează LuxuryLaunches.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *