Internațional

Motivul pentru care Tokyo lansează o aplicație de dating

În Tokyo, autoritățile locale vor să sprijine creșterea natalității și a numărului de căsătorii. În acest scop, primăria a alocat fonduri pentru dezvoltarea unei aplicații de dating (n.r. pentru întâlniri), având în vedere că tot mai mulți japonezi preferă să rămână singuri, decât să se implice într-o relație.

LIVING ERA BANNER

Tokyo lansează o aplicație de matrimoniale pentru a crește natalitatea

Presa locală transmite că utilizatorii aplicației vor trebui să furnizeze date personale, o dovadă a veniturilor și o declarație scrisă prin care să își exprime disponibilitatea de a se căsători. Deși instituția nu a confirmat aceste zvonuri, sociologii sunt de părere că oamenii ar putea fi interesați să utilizeze aplicația dacă au siguranța că aceasta este susținută de o autoritate publică.

Tokyo este casa a aproximativ 14 milioane de oameni doar în limitele sale administrative, cunoscute oficial ca Metropola Tokyo, care include 23 de cartiere speciale (ku) și mai multe orașe suburbane și sate. Dacă includem și zona metropolitană extinsă, cunoscută sub numele de Greater Tokyo Area, populația depășește 37 de milioane, făcându-l cea mai populată zonă urbană din lume.

Creșterea populației din Tokyo a fost rapidă începând cu perioada postbelică, când Japonia a experimentat un boom economic semnificativ. Migrația internă a jucat un rol crucial, mulți oameni din regiunile rurale mutându-se în Tokyo în căutarea oportunităților economice. Astăzi, creșterea populației este mai stabilă, dar orașul continuă să atragă oameni datorită oportunităților sale economice și a calității vieții.

Deși majoritatea populației din Tokyo este japoneză, orașul găzduiește și un număr semnificativ de expatriați și migranți. Comunitățile străine sunt diverse, incluzând oameni din China, Coreea de Sud, Statele Unite, Filipine și multe alte țări. Această diversitate contribuie la un mozaic cultural vibrant, cu o multitudine de restaurante internaționale, festivaluri culturale și evenimente care reflectă multiculturalismul orașului.

Cultura din Tokyo este un amestec fascinant de tradiție și modernitate. Orașul este cunoscut pentru sanctuarele și templele sale antice, precum Meiji Jingu și Senso-ji, care coexistă armonios cu zgârie-norii ultramoderni și tehnologiile de ultimă oră. Această juxtapunere se reflectă și în stilul de viață al locuitorilor, care îmbină respectul pentru tradiție cu o deschidere spre inovație.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Alexandru
Alexandru are o experiență de peste 10 ani în mediul online, timp în care a publicat peste 5.000 de articole și a strâns cititori de prin toate colțurile lumii. Pasionat de artă și tehnologia viitorului, Alexandru scrie acum pentru NewsDealer. De asemenea, toate articolele de tip pamflet sunt semnate de Alexandru, care poate fi contactat pe adresa redacției, atât pentru a semnala "derapajele", dar și pentru colaborări.

.