ActualitateEveniment

Minivacanța de 1 Decembrie. Românii vor lua cu asalt stațiunile montane

Minivacanța de 1 Decembrie bate la ușă, iar românii s-au pregătit cum se cuvine, ca în fiecare an. Majoritatea vor alege stațiunile montane, iar astăzi o sa aflăm dacă vremea va fi de partea lor, dar și ce pârtii vor fi deschise. 

LIVING ERA BANNER

Vremea de 1 Decembrie

Cei care aleg să petreacă minivacanța la munte în România se vor bucura de un peisaj înzăpezit, cu un strat consistent de zăpadă. În restul țării, vremea se va caracteriza prin frig, umiditate și ploi în diverse regiuni.

Conform prognozei meteorologilor, există o probabilitate ridicată ca în perioada minivacanței de 1 decembrie să avem un strat de zăpadă semnificativ în zona montană, conform declarațiilor directorului ANM, Florinela Georgescu.

„Este puțin cam devreme, pentru că aceste circulații rapide ale aerului pe care le avem în aceste zile generează o oarecare incertitudine, dar, pe de altă parte, în urma precipitațiilor din ultimele zile și a celor pe care le estimăm, este foarte posibil ca în minivacanță să avem un strat de zăpadă destul de consistent în zona montană. Sigur că va depinde și de aspectul vremii dacă ne vom putea bucura sau nu de acesta – și mă refer, în primul rând, la intensificările vântului”, a informat directoarea ANM, Florinela Georgescu.

Pârtii deschise pentru minivacanța de 1 Decembrie

Administratorii pârtiilor de schi au întreprins măsuri pregătitoare pentru a asigura condiții optime pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pârtiile au fost acoperite rapid de stratul de zăpadă căzut încă din mijlocul lunii noiembrie, iar prognoza meteorologică indică condiții favorabile în lunile următoare.

Începând cu data de 30 noiembrie, românii vor avea oportunitatea de a se bucura de o minivacanță, având în vedere sărbătoarea Sfântului Andrei care coincide cu o zi de joi.

Astfel, românii vor beneficia de zile libere de joi până duminică. De menționat că 1 decembrie cade într-o zi de vineri, iar astfel se creează o punte cu weekend-ul.

Pentru a primi turiștii cu brațele deschise, sezonul de schi la Domeniul Schiabil Șureanu își deschide porțile miercuri, începând cu data de 29 noiembrie, invitând pasionații de sporturi de iarnă să se bucure de primele zăpezi ale acestui sezon.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

.