ActualitateInternațional

Miliardarul Gautam Adani consolidează industria de apărare a Indiei

Conglomeratul miliardarului Gautam Adani a inaugurat săptămâna aceasta două fabrici de armament în nordul Indiei, în urma unei investiții de 362 de milioane de dolari, consolidând astfel campania țării pentru a deveni autonomă și pentru a promova fabricarea locală.

Adani Defence & Aerospace, viitorul industriei de apărare Indiene

Fabricile construite de Adani Defence & Aerospace, o firmă privată în cadrul conglomeratului Adani Group, la Kanpur, în statul Uttar Pradesh, pe o suprafață de 500 de acri, vor produce muniție de calibre mici, medii și mari pentru forțele paramilitare și de poliție, conform lui Karan Adani, fiul fondatorului, care supraveghează noul business în domeniul apărării.

„Fabricile vor produce anual 150 de milioane de cartușe, aproximativ un sfert din necesarul Indiei, și vor satisface diversele nevoi ale forțelor armate indiene”, a declarat Karan Adani în timpul unei conferințe de presă din Colombo, Sri Lanka, pe 8 noiembrie 2023, potrivit The Times of India.

Prim-ministrul Narendra Modi a intensificat eforturile pentru a stimula fabricația internă și pentru a reduce dependența de importuri, creând perspective de afaceri în valoare de miliarde de dolari pentru conglomeratele țării, cum ar fi Grupul Adani, Grupul Tata, Larsen & Toubro Ltd. și Grupul Mahindra.

Fabricile vor crea peste 4.000 de locuri de muncă și își propun să producă anual 200.000 de cartușe de artilerie și pentru tancuri până în 2025, și cinci milioane de cartușe de calibru mediu un an mai târziu. De asemenea, va fi capabilă să producă rachete cu rază scurtă și lungă de acțiune.

Adani Defence deja produce drone, sisteme anti-dronă și arme ușoare, inclusiv mitraliere ușoare, puști de asalt și pistoale, conform site-ului companiei.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Basalău Fabian
Fabian are o experiență de peste 5 ani în online. A scris pentru publicații de renume în România, printre care ProSport și Digisport. Fabian este un pasionat al sportului, al artei și al tehnologiei. Este pasionat de social media și iubește să scrie!

.