ActualitateCe se mai întâmplă în lume?Internațional

Metroul din New York sub asediu: Incidența violenței în creștere alarmantă

În metroul din New York, autoritățile luptă să controleze violențele, însă împușcăturile și împingerea oamenilor pe șine persistă.

În mijlocul unui flux zilnic de aproape trei milioane de călători ai metroului din New York, violența a devenit o preocupare tot mai mare. În ciuda măsurilor recente de securitate, inclusiv desfășurarea masivă a polițiștilor și a soldaților Gărzii Naționale, incidentele dramatice, cum ar fi împușcăturile și împingerea pasagerilor pe șine, continuă să zguduie siguranța metroului, relatează El Pais.

Măsuri disperate: Securitatea este prioritatea principală

Metroul din New York, cu peste 470 de stații și 6.500 de vagoane, reprezintă o coloană vertebrală vitală a orașului, dar și o sursă majoră de îngrijorare. Incidentele violente, inclusiv împușcăturile sporadice și atacurile asupra pasagerilor, au devenit din ce în ce mai frecvente. Deși numărul lor este mic în raport cu volumul uriaș de trafic, impactul este devastator pentru comunitate.

Într-o încercare de a contracara această tendință, autoritățile au adoptat măsuri de securitate sporite, inclusiv desfășurarea scanerelor pentru detectarea armelor și introducerea ușilor glisante pe peroanele de metrou. Cu toate acestea, aceste măsuri au o acoperire limitată, fiind fezabile doar în 27% din stațiile metroului și presupunând costuri uriașe de aproximativ 7 miliarde de dolari.

Probleme profunde: Persoanele fără adăpost și problemele de sănătate mintală

În ciuda eforturilor de a intensifica securitatea, unul dintre principalele probleme rămâne tratarea adecvată a persoanelor fără adăpost și cu afecțiuni psihice netratate. O proporție semnificativă a incidentelor violente sunt atribuite acestui grup marginalizat și adesea neglijat.

Recenta desfășurare a 750 de soldați ai Gărzii Naționale în metrou și îndepărtarea forțată a persoanelor fără adăpost nu au avut un impact semnificativ asupra violenței. În schimb, aceste acțiuni au stârnit critici puternice, sugerând că problema necesită o abordare mai amplă și mai umană.

Pe măsură ce numărul de cereri de permise de port-armă a crescut cu 80% față de anul precedent, problema se agravează, punând presiune suplimentară pe autorități și resursele existente.

În plus, sistemele de sănătate mintală sunt depășite și insuficient finanțate pentru a face față cererii. Adăposturile destinate persoanelor fără adăpost cu probleme de sănătate mintală sunt subfinanțate și suprasolicitate, iar tratamentul adecvat este adesea o raritate.

Această criză a securității în metroul din New York nu este doar o problemă locală; alte orașe americane se confruntă cu provocări similare. Sindicatele lucrătorilor din transporturi din alte orașe mari, cum ar fi Chicago și Philadelphia, cer și ele măsuri urgente, iar impactul asupra întregii comunități este profund resimțit.

Cu toate acestea, în absența unor soluții durabile și a unor investiții semnificative în securitatea și sănătatea mintală, siguranța pasagerilor rămâne fragilă, iar metroul din New York rămâne într-o stare de criză iminentă.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Cătălin B
Cu o experiență de peste 20 de ani în media, Cătălin iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze.

.