LifestylePiesa săptămânii

Melodia care te duce cu gândul la vacanță, asta dacă nu ești deja în concendiu – Elli Kokkinou – Den Ginetai

Elli Kokkinou (în greacă: Έλλη Κοκκίνου, IPA: [ˈeli koˈcinu]; născută la 24 iulie 1970) este o artistă de origine greacă, care cântă melodia „Den Ginetai”. Ea se numără printre cele mai populare artiste din Grecia de astăzi și a cântat alături de multe nume notabile din industria muzicală greacă, precum Anna Vissi, Glykeria, Paschalis Terzis, Sakis Rouvas, Tolis Voskopoulos, Thanos Petrelis, Natassa Theodoridou, Despina Vandi, Giorgos Tsalikis și Kalomoira. Kokkinou a fost certificată pentru vânzări de 135 de mii de albume de către IFPI Grecia, notează wikipedia.com.

LIVING ERA BANNER

Elli Kokkinou – Den Ginetai

Elli Kokkinou a lansat piesa “Den Ginetai” în 2003 și face parte de pe albumul „Sto Kokkino”. Piesa “Den Ginetai” se poate auzi la aproape orice tavernă grecească și, de asemenea, se aude și la radiourile din România, fiind o piesă care își amintește de vară.

Elli Kokkinou a crescut într-o familie cu dragoste pentru muzică. Încă de la o vârstă fragedă, Elli a manifestat interes pentru muzică și a făcut parte, de asemenea, din grupul de dans de la școala sa.

În 2002, Elli Kokkinou a semnat cu Heaven Music, iar în anul următor a început să colaboreze cu popularul compozitor Phoebus. În mai 2003, a lansat albumul Sto Kokkino (n.r. În roșu), care a fost una dintre cele mai de succes lansări ale anului în Grecia.
 
Prima certificare de platină a albumului a fost obținută în două luni și a avut un mare succes și în Turcia vecină. Kokkinou a cântat alături de Giorgos Mazonakis în piesa „To Gucci Ton Masai”, care a intrat în top 10 Grecia. În urma succesului lui Sto Kokkino, fosta ei casă de discuri Sony Music a lansat un album de mare succes intitulat Paradinomai (n.r. Mă predau).
 
La 14 aprilie 2005, Elli Kokkinou a câștigat premiul internațional pentru „Cel mai bun artist internațional nou” acordat de „Uniunea Jurnaliștilor din Turcia” (MGD), deoarece cântecele ei de pe Sto Kokkino au fost mari hituri în Turcia.

Ne poți urmări pe Google News, Facebook, Instagram, X, și YouTube

Redacția NewsDealer
NewsDealer este o companie media înființată în 2023, cu jurnaliști de peste 10 ani experiență, care au trecut pe la ProSport, Digisport, precum și alte redacții mari din România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *